KuriózumEgy 25 éves nő hatodik alkalommal szült császármetszéssel: "Csinálom, amíg lehet"

Egy 25 éves nő hatodik alkalommal szült császármetszéssel: „Csinálom, amíg lehet”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 25 éves romániai nő, Mihaela augusztus 3-án, kedden hatodik gyermekét hozta világra császármetszéssel a jászvásári Elena Doamna szülészeti kórházban. Szakértők szerint legtöbb három alkalommal javasolt császármetszéssel szülni, azonban Mihaela bevállalta a hatodik gyerekét is, tudván, hogy ezzel nem csak a magzat, de a saját életét is kockáztatja.

A beavatkozás 1 óra és 15 percet tartott, miután egy teljesen egészséges 4 kg-os kisfiúval bővült a család. A 25 éves anya nagyon jól érzi magát, és közvetlenül a császármetszés után arról is beszélt, hogy ezzel még korántsem mondott le a további gyerekvállalásról.

Mihaela 15 éves korában lett először anya. Négy 3-9 év közötti gyereke van, három fiú és egy lány, az ötödik gyermeke egy éves korában meghalt. Mindannyian császármetszéssel születtek. Augusztus 3-án, kedden szintén császármetszéssel hozta világra hatodik gyerekét.

„Semmi bajom nem volt, nagyon jól ment. Csinálom, amíg lehet. Minden gyerekem Isten áldása” – mondta a fiatal anyuka a Pro TV híradójának.

Gabriel Martinescu, a jászvásári Elena Doamna kórház szülésze szerint az orvostudomány jelenlegi állása szerint legfeljebb három egymásutáni császármetszés ajánlott, ezen felül veszélyes lehet mind az anya, mind pedig a gyermek életére a beavatkozás.

„A szakirodalomban legfeljebb 3 császármetszést javasolnak, jelen esetben a hatodik  beavatkozásról beszélhetünk, egyértelmű, hogy magas volt a kockázat. Az anya és a gyermek jól van” – mondta Gabriel Martinescu egy televíziós interjúban.

Mihaela még mindig az intenzív osztályon van, orvosi felügyelet alatt. Ha minden jól megy, néhány napon belül haza engedik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek