KuriózumEbből a 6 jellemvonásból könnyedén felismered a negatív, „mérgező emberek”-et

Ebből a 6 jellemvonásból könnyedén felismered a negatív, „mérgező emberek”-et

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A negatív, „mérgező emberek” jellemvonásai!

Ezeket az embereket nem könnyű egyértelműen felismerni jellembeli vonásaik alapján, hiszen nem tudhatjuk biztosan, hogy egy stresszesebb időszakot élő emberrel állunk-e szemben, vagy tényleg igyekezzünk hatalmas ívben elkerülni az adott ember társaságát!

A pszichológusok jó ideje arra keresik a választ, hogy hogyan ismerhetjük fel egy, az emberi kapcsolatokra „mérgező” hatású egyént, jellemvonásai alapján. A problémát az jelenti, hogy a személyiségzavarral küzdő és a nárcisztikus egyedek is hasonló tüneteket produkálnak.

Hogyan tudjunk akkor különbséget tenni?

A „toxikus” emberek között is vannak olyanok, akikre még egy ártatlan növény gondozását sem volna szabad bízni, és vannak azok, akik csak bizonyos csoportokra nézve jelentenek veszélyt. Mindkettővel szemben nehéz kiállni, de a fokozottabb veszélyt mégis inkább a második csoportbeliek jelentik. Nézzük akkor, miről is lehet felismerni ezeket az embereket!

1. Mindig mást hibáztatnak úgy a körülményekért, mint a saját tetteik következményeiért. Ezek az emberek soha nem lesznek képesek beismerni saját hibáikat, sok esetben eget rengető hazugságokhoz folyamodnak saját maguk buta döntése védelmében.

2. Mindig a passzívan agresszív viselkedésformát képviselik. Igyekeznek mindig saját gondolataik által befolyásolni környezetüket, különöse a karakter nélküli, ingatag embereket.

3. Szeretnek kritizálni mindent és mindenkit. Ez az egyik legszembetűnőbb jellemvonásuk, így vezetve le a bennük dúló feszültséget, melyet saját gyengeségük okoz számukra.

4. Szeretik befolyásolni embertársaikat, legyen az akár egy idegen vagy közeli családtag. Így igyekeznek elérni bizonyos eredményeket nulla befektetett munka révén. Sőt attól sem riadnak vissza, hogy megosszák az embereket egy adott ügy kapcsán, csakhogy elérhessék saját céljaikat.

5. Igyekeznek kihasználni mások gyengeségeit, hibáit, és igyekeznek mindig emlékeztetni az illetőt erre a hiányosságára, valahányszor csak alkalom adódik rá.

6. Érzelmi zsarolást alkalmaznak, és teszik mindezt, hogy elérjék saját céljaikat. Ezt a módszert akkor használják mesterfokon, ha olyan személlyel állnak szemben. akit jól ismernek, aki nyitott könyv számukra, és akinek ismerik az esetleges hibáit is.

Mindezek ismeretében, ha ilyen tulajdonságokkal rendelkező embereket vélünk felfedezni környezetünkben, ne féljünk megfosztani önmagunkat barátságuktól, hiszen ezzel csak jót teszünk magunk számára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek