KuriózumEbben az állatkertben az emberek vannak rácsok mögött

Ebben az állatkertben az emberek vannak rácsok mögött

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kínai Lehe Ledu Wildlife Zoo állatkertben fordított szabályok érvényesek, hiszen nem az állatok vannak szűk ketrecekbe zsúfolva, hanem az emberek, akiket a nagy vadak látogatnak meg.

Fotó: CEN

A The Daily Mail brit lap szerint az állatkert vezetősége abból az ötletből indult ki, mikor kialakította a fordított helyzetet, hogy a látogatók biztosan kíváncsiak bizonyos állatok természetes életkörülményeire. Ezért a speciálisan kialakított, autóra szerelt rácsszerkezetbe kísérik az embereket, majd kattan a zár, a kocsi meg begördül a vadonba, ahol némi húscafatok kihajítása után megjelennek a tigrisek, oroszlánok és medvék. A Chongqing városában működő, nevezzük inkább vadlesnek, a turisták is lehetőséget kapnak arra, hogy csalival vegyék rá a nagymacskákat, hogy felmásszanak a ketrec falára, így felejthetetlen élményt szerezve maguknak.

Azonban több szakértő, a felvételeket látva, aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nincsenek megfelelő biztonsági intézkedések kialakítva, ugyanis a nagymacskák karmai könnyen beakadhatnak a turisták ruháiba, de a súlyos sérülések sem kizárhatók.

Chan Llang, az állatkert szóvivője a kritikákra reagálva elmondta, minden látogató figyelmét felhívják, hogy tartsák távol a kezüket, karjukat a rácsoktól, mert az állatok nem tudnak különbséget tenni a húscafat és egy ujj, vagy végtag között.

“Mi egy olyan élményt kínálunk a látogatóinknak, amikor átélhetik azt, hogy milyen lehet, mikor egy nagy vad az emberre támad. De természetesen az emberek biztonsága az elsődleges szempont” – mondta a szóvivő. Az állatkert 2015-ben nyitotta meg “kapuit”, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek