KuriózumEbben a kínai faluban egy nő sem őszül meg! Eláruljuk, hogy mi...

Ebben a kínai faluban egy nő sem őszül meg! Eláruljuk, hogy mi a titkuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Kínában található Huangluo faluban élnek azok a nők, asszonyok, akik hajáról egyre többet beszél a világ, hiszen közülük senki sem őszül meg.

Ebben a kínai faluban egy nő sem őszül meg! Vajon mi a titkuk?

Háromezer éve él egy szent hagyomány, miszerint ezek a nők életükben mindössze egyszer szabad kivágjanak a hajukból, így a legtöbb asszonyság több méteres, erős, egészséges fonattal rendelkezik.

Az a kislány, aki Huangluo-ban születik, csak 16 éves korában szabad levágja a haját, ami egybeesik a párkeresés megkezdésének időpontjával. A levágott haj a nagymamához kerül, aki abból egy díszes hajkölteményt sző, amelyet majd a lány leendő férje kap meg ajándékba.

A faluban élő nők hajának átlagos hossza 1,5 méter, és még a 80 éveseknek is tökéletesen feketék maradnak a tincseik, hiszen senkinél nem figyelhető meg őszülés.

Ebben a kínai faluban egy nő sem őszül meg! Vajon mi a titkuk?

Egy ilyen hölgy, akit Pan-nak hívnak, 5,25 méteres haj büszke tulajdonosa. Elmondása szerint három naponta mossa meg a haját, nem használ sampont, csak azt a vizet, amelyben a rizs megfőtt. Ma már a szakértők is tisztában vannak azzal, hogy ez a rizs-víz antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag.

A hosszú hajú települést a Guinness rekordok könyve is jegyzi, “a falu, ahol a leghosszabb hajú emberek élnek” címszó alatt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek