Annyira szeretünk fényképezni, hogy néha elfelejtjük, vannak dolgok, amiket nem lenne szabad lencsevégre kapni. A fotózás határozottan az életünk része. Nap, mint nap készítünk fotókat saját magunkról és szeretteinkről, hogy megörökítsük a vidám és emlékezetes pillanatokat. Megörökítjük a természet szépségeit is, szokatlan helyeket, mindent, ami csak meglepetést, érdeklődést vagy örömet okozhat.

De arról megfeledkezünk, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket szigorúan tilos lefényképezni. Ha megszegjük ezeket a szabályokat és törvényeket, az súlyos következményekkel járhat ránk és a szeretteinkre nézve egyaránt. Mit ne fotózzunk soha?

A saját tükörképünket

A modern szelfi-őrület hatására egyre több ember készít fényképet a saját tükörképéről. Ez olyan hiba, amely előre nem látható következményekhez vezethet. Nem titok, hogy a tükröt ősidők óta a másvilágra nyíló átjárónak tekintik. Ez azt jelenti, hogy a fénykép elkészítésének pillanatában, különösen, ha vakut használunk, elmosódik a határ a mi világunk és a halottak világa közt.

Ha megzavarjuk a halottak világát, akkor rémálmokkal, egészségügyi problémákkal és egyéb olyan problémákkal találhatjuk szemben magunkat, amelyek befolyásolhatják a sorsunkat. A tükör képes negatív energiákat felhalmozni, és ez különösen igaz az antik tükrökre, amelyek évtizedeket vészeltek át, és amelyek előtt kegyetlenségek egész sorozatát is elkövethették.

Halottakat

Az elhunytak fényképezése szigorúan tilos. Ha a temetésen fényképeket vagy videót készítünk, akkor számolnunk kell a következményekkel. Halál után a lélek még az elhunyt testének közelében van, még át kell jutnia a halottak világába. Ha ebben a pillanatban a lélek megjelenik a kamera objektívjén, akkor örökre a testben marad, és nem lel békére. Ezért takarják le az elhunyt házában az összes tükröt fehér kendővel. Ha nem így történik, amiatt mi is szenvedhetünk, hiszen az elhunyt lelke megjelenhet az otthonunkban. A temetőben sem szabad fényképeznünk, mert a képen megjelenhet az eltávozott lélek.

Katasztrófa sújtotta helyen, vagy romos épületben

Ne készítsünk fényképet egy katasztrófa helyszínéről, még akkor sem, ha a képen nincsenek halottak. A katasztrófa helyszínén negatív energiák halmozódnak fel, ez pedig sok problémát és bajt okozhat nekünk, megtöltheti kudarccal az életünket.

Fekete macskákat

Fekete macskát, még ha a család kedvence is, nem szabad lefényképezni. Ez az állat rendkívül érzékeny a másvilág erőire, így ha képet készítünk róla, fennáll annak a veszélye, hogy megszállja egy démon.

Órákat

Sokan azt mondják, hogy nem jó órák közelében fényképet készíteni. Úgy tartják ugyanis, hogy a képen szereplő személynek meg vannak számlálva a napjai.

Alvó embereket

Alvás közben az ember jobban ki van téve a sötét erők hatásainak, mert ismeretes, hogy ilyenkor eltűnik a határ az élők és a holtak világa között. Így kinyitjuk az ajtót a másvilágra, amely után az alvó embert kudarcok, látomások, vagy akár a halál is kísérthetik.

Tilos gyerekeket fényképezni alvás közben, mert védőmezőik távol vannak tőlük. Ugyancsak nem ajánlott feltölteni a kisgyerekről készített fényképeket a közösségi oldalakra legalább egy évig.

Mit ne tegyünk soha a fényképekkel?

  • Ne tépjük össze. Ne szurkáljuk meg tűvel. Ne égessük el. Ne vágjunk ki valaki mást vagy saját magunkat egy képből.
  • Minden fénykép őrzi annak az embernek az energiáját, akiről az készült. A fotó elpusztítása betegséghez, kudarcokhoz, és más súlyos következményekhez vezethet.
  • Ne hagyjuk a képet olyan helyen, ahol rossz emberek kezébe kerülhet.
  • Azoknak a képét, akik már nem élnek, nem szabad egy helyre tennünk az élők képeivel. Ha összekeverednek az energiáik, az egészségügyi problémákhoz vezethet.
  • Ha vannak irigyeink, vigyázzunk, nehogy a rólunk készült képek a kezükbe kerüljenek. A közösségi oldalakon a profilunkat csak a szeretteink számára tegyük elérhetővé.

Számos babona és tilalom létezik. Ezek mindegyike meglehetősen ellentmondásos. Az hogy hiszünk bennük vagy sem, mindannyiunk számára személyes kérdés. Ha azonban csak a boldog pillanatokat örökítjük meg, és csak azokat a képeket osztjuk meg a közösségi oldalakon, amelyek kellemes érzéseket tükröznek, kevésbé kell tartanunk a veszélyes következményektől. Vigyázzunk magunkra!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.