KuriózumDolgok, amelyeket meg kell tennünk ahhoz, hogy lelkünk igazán boldog lehessen a...

Dolgok, amelyeket meg kell tennünk ahhoz, hogy lelkünk igazán boldog lehessen a 2024-es esztendőben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Életünk boldogsága nagymértékben függ a napi tetteink minőségétől.

Az év végéhez közeledve ne feledjük, hogy körülbelül 66 nap szükséges számunkra egy új szokás kialakításához. Ezért a következő napokban próbáljuk meg tudatosan használni az alábbi tippeket, hogy jól kezdjük a 2024-es évet, és igazán boldoggá tegyük a lelkünket!

1. Kezdjük el egy egyszerű rituálé elsajátítását, mellyel képesek leszünk megnyugtatni magunkat a kevésbé nyugodt pillanatokban is. Amikor úgy érezzük, hogy a talaj kicsúszik alólunk, fordítsuk a figyelmünket ezekre a rituálékra –melyeknek egyszerűsége nyugalmat, békét és hálát vonz az életünkbe.

2. Kezdjük el kiszűrni a zűrzavart az életünkből. Vigyázzunk, hogy kitől fogadunk el tanácsot. Ne hallgassunk mindig a leghangosabb hangra, hanem inkább az igazira.

3. Kezdjünk el másképp választani a saját jólétünk érdekében. Életünk nagy része a mindennapi apró döntéseink eredménye. Ha nem tetszik az életünk egy része, akkor itt az ideje, hogy változtassunk rajta, jobb döntéseket hozva az elkövetkező napokban és hetekben.

4. Kezdjünk el produktívak lenni (és ne elfoglaltak). Nagy különbség van elfoglalt és produktív ember között. Ha saját magunkra koncentrálunk, akkor tanuljunk meg figyelni a fejlődésedre, mert ez a legfontosabb.

5. Kezdjünk el minden nap időt szánni önmagunkra. Nem számít, mennyire elfoglaltak vagyunk, engedjük meg magunknak, hogy minden nap tegyünk valamit a saját magunk érdekében. Már 15-20 perc is óriási változást jelent a közérzetünk és a nyugalmunk szempontjából.

6. Kezdjünk el távolodni mindentől, ami negatív az életünkben – dolgoktól, emberektől, helyzetektől és eseményektől. Nincs szükségünk toxicitásra és negativizmusra, mert azok lehúznak. És a legjobb módja annak, hogy eltávolodjunk a negatívtól, ha a pozitív irányában kezdünk haladni.

7. Kezdjünk el hálásnak lenni azért, amit megélünk. A viharok közepette tanuljuk meg értékelni az apró, egyszerű és szép dolgokat az életünkben – és meglátjuk, mennyire megváltozik a hangulatunk.

8. Kezdjük el azt tenni, ami jó a számunkra (még ha nem is az a legegyszerűbb megoldás). Azt tegyük, ami helyes, és ne azt, ami a legkönnyebb.

9. Kezdjük el magunkat összehasonlítani önmagunkkal (és senki mással). Felejtsük el, hogy másoknak mi van, és hol tartanak. Ne törődjünk az életükkel, hiszen nem vagyunk és soha nem is leszünk az ők helyükben. Tehát meg kell tanulnunk arra koncentrálni, ami számunkra a legjobb. Tűzzük ki a céljainkat, és ne felejtsük el, hogy az egyetlen személy, akivel versenyeznünk kell, az önmagunk.

10. Kezdjünk el adni elvárások nélkül. Nagyot fogunk csalódni, ha azt várjuk, hogy az emberek megtegyék mindazt, amit mi tettünk értük, hiszen nem ugyanazok az értékrendünk vagy a prioritásaink. Azt tegyük, amit érzünk, és ne várjunk el senkitől semmit cserébe.

11. Kezdjünk el jelen lenni a saját életünkben. Társaságban gyakrabban tegyük le a telefont, és ne idegenkedjünk a fizikai érintkezéstől. Ne bújjunk a képernyő mögé. Tanuljunk meg jelen lenni, és hallgassuk meg az emberek történeteit.

12. Kezdjük el hagyni, hogy a tetteink beszéljenek. Fordítsunk több figyelmet azokra a kapcsolatainkra, amelyek fontosak számunkra.

13. Kezdjünk el kevesebbet panaszkodni. Sok olyan tevékenység, amelyről panaszkodunk olyan, amire mások azt kívánják, hogy bárcsak lehetőségük volna megtenni. Mások szemszögéből valójában szerencsések vagyunk.

14. Kezdjük el megnyitni a lelkünket az új tapasztalatok előtt. Lépjünk ki a komfortzónánkból és élvezzük az életet úgy, ahogy van. Csináljunk őrült dolgokat, fedezzünk fel, tanuljunk és érezzük jól magunkat. Mert ne feledjük, az idő nem vár senkire.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek