KuriózumDennis Quaid elárulta, hogyan találta meg ismét Istenbe vetett hitét egy filmszerep...

Dennis Quaid elárulta, hogyan találta meg ismét Istenbe vetett hitét egy filmszerep segítségével

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A magával ragadó színészt, Dennis Quaid-ot, olyan filmesbeli alakításai miatt ismerhetjük, mint a The Rookie, Any Given Sunday (Minden héten háború), The Parent Trap (Apád-anyád idejöjjön!). Dennis, most újra a filmvásznon debütál, de ezúttal az általa megformált karakter nem más, mint egy kegyetlen apa, aki Isten kegyelmessége révén kap megváltást. Dennis mindig teljes mértékben próbál azonosulni filmbéli karaktereivel, de saját bevallása szerint sosem gondolta volna, hogy ez a szerep újra felesősíti a hitét.

Dennis Quaid elárulta, hogyan találta meg ismét Istenbe vetett hitét egy filmszerep segítségével

Dennis, mielőtt Hollywood egyik nagyágyújává vált volna, egy Texas-i kisfiú volt csupán, aki mert egy nagyot álmodni. 1954 április 9-én jött a napvilágra egy ingatlanügynök és egy villanyszerelő gyermekeként. Baptista neveltetésben nőtt fel, amit mindig is szeretett.

„Baptista hitben nevelkedtem, mindig jártam Vasárnapi iskolába, majd 9 évesen döntöttük el a testvéremmel, Randy-vel, hogy egy ugyanazon nap keresztelkedünk meg.” – meséli.

A középiskola befejezte után Dennis a Houston-i Egyetem hallgatója lett, de hamarosan rá kellett jönnie, hogy az egyetemi élet nem igazán neki való. Még a lediplomázása előtt abbahagyta az egyetemet és Hollywoodba költözött, hogy beindítsa színészi karrierjét. Jól tudta, hogy ebben a szakmában számos buktató vár reá, de úgy gondolta ad neki egy esélyt.

Hónapokkal a költözés után Dennis még mindig munkahelyi gondokkal küzdött. Szerencsére a nagy áttörést a Breaking Away (Start két keréken) című film hozta meg. A pozitív kritikák után nem sokkal már egy asztronautaként szerepelt a The Right Stuff (Az igazak) című alkotásban. Innen már megállíthatatlan volt a szárnyalás, TV műsorokban, sorozatokban és további filmekben kapott szerepeket.

Sajnos őt is utolérte a hollywoodi világ sötét árnyoldala, anorexiával és drogproblémákkal szembesült. Hitébe és Istenbe vetett hite is fakulni látszott ebben az időszakban. Idővel szerencsére Dennis Quaid felismerte, hogy rossz úton halad, és elhatározta, hogy rendbe hozza dolgait, sikerült visszahíznia az anorexia miatt leadott kilókat és a drogoknak is végérvényesen nemet mondott.

„A világot járva mindig is egy kérdés járt a fejemben „Kicsoda Isten?” Igazi nyomozóvá váltam… Elolvastam elejétől a végéig a Bibliát. Számomra a válasz Jézus. (…) A megváltás az, ami igazán inspirálóan hat.” – mondta.

Ez időszakban írta a „On My Way to Heaven” című alkotását az édesanyjának, aki még a legnehezebb időszakokban is fia mellett állt. Sajnos befejeznie mindaddig nem sikerült, míg fel nem kérték az I Can Only Imagine filmbéli szerepére.

„A karakterem, Arthur késztetett igazán arra, hogy befejezzem. Az ő feloldozása Jézus páratlan tettével sikerülhetett.” – tette hozzá.

Tehát Dennis Quaid hite újra megerősödött és még épp időben sikerült befejezni a dalt édesanyja 91-ik születésnapjára.

Nem számít, hogy a sors mennyire tépázza meg a hited, ha az elég erős örökre élvezheted Isten jóságát!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek