KuriózumDániában a kirakatba teszik ki a munkanélküli segélyen tengődő embereket

Dániában a kirakatba teszik ki a munkanélküli segélyen tengődő embereket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Akárcsak az EU többi országa, Dánia is csúnyán megsínyli a gazdasági válság, és az Európai Unió belső problémáiból adódó konfliktust. Nő a munkanélküliek száma, akadoznak a fizetések, és ezekkel párhuzamosan nő az össz-pesszimizmus, ami a kilátástalan helyzetben ver gyökeret igazán. Ugyanakkor nem csüggednek, egy pofás HR (human resource) húzással, ami mindeddig egyedinek mondható, a munkáltatók figyelmét is hatékonyan próbálják felkelteni.

kirakat

Koppenhágában született meg az ötlet, hogy a megélhetésért immár 2 éve szünet nélkül munkahelyet kereső emberekből kiválasszanak néhányat, és a város impozáns, forgalmas kirakataiba ültessék őket – ahol egyetlen dolguk van, mégpedig továbbra is munkát keresni. A laptoppal és önbizalommal vértezett munkakeresők immár 14-en vannak, az “élő kiállítás” ideje alatt frissítgetik önéletrajzukat, látogatják a különféle szociális hálózatokat, job-portálokat, és reménykednek a legjobban.

Az akció hátterében a DJOEF áll, egy munkaerő elhelyező ügynökség, amely évről-évre igyekszik elhelyezni a frissen végzett fiatalokat szakmájuknak megfelelően, tavaly például 41%-os sikerrel (ez csupán az a szám, akiket ők helyeztek el). Első helyszínük egy Koppenhága-i reklámügynökség – Reputation – kirakata volt (ami a fotón is látszik), és a vállalattal együtt egyértelműen kijelentik, hogy agresszív figyelemfelkeltésre van szükség.

Az első sikerüket 7 nap után könyvelhették el, ugyanis a kirakatban tevékenykedő, pénzügyi végzettséggel rendelkező munkanélkülinek egy hét leforgása alatt 6 ajánlatot is felajánlottak az utcán korzózó fejvadászok (értsd: munkaerő elhelyező ügynökök), és legjobb reményeik szerint ez a tendencia továbbgyűrűzik, az agresszív “reklámnak” köszönhetően pedig a probléma megoldásában is nagy segítségükre lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek