HolotropikumCsodaételek a kisbabák számára

Csodaételek a kisbabák számára

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az immunrendszer az, ami megvéd bennünket mindenféle betegségtől, fertőzéstől – „betolakodótól”, amely támadást indít a szervezetünk ellen. A kisbabáknál ez még fontosabb, az ő szervezetük ugyanis sokkal érzékenyebb a külső hatásokra, így biztosítani kell számukra a „segítséget”.

baba

Egyes csöppségek sokszor megbetegednek, mások pedig ritkán kapnak el olyan fertőzéseket, amelyek az élet első pár évében szövődményekkel járhatnak. A jó hír az, hogy közbeléphetünk mi is, és hozzájárulhatunk a babák immunrendszerének az erősítéséhez. Íme néhány jótanács:

1. A-vitamin

Ha visszaesik ennek a vitaminnak a szintje a kisbabák szervezetében, gyakran előállhatnak torokgyulladások, orrmelléküreg-, illetve fülgyulladások. Természetes források, amelyekből a kicsik A-vitamint meríthetnek, az aludttej, tojássárga, hal és a máj.

Olvastad? A jó szülő 6 tulajdonsága

2. Joghurt és a tejtermékek

A savas, élőkultúrás tejtermékek gyorsítják a szervezet reakcióidejét különböző baktériumok, kórokozók és vírusok támadásakor.

3. (Zsíros) hal

Például a lazac, ton vagy szardínia kiváló Omega 3 és Omega 6 zsírsav-forrás, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van. Visszaszorítják az akut gyulladást, és serkentik a szervezet védekezőképességét, növelve ezáltal az immunrendszer ellenállóképességét.

Olvastad? Feng Shui a babaszobában

4. Tojás

Fehérjében gazdag, méghozzá a legjobb minőségűből. A legfontosabb 8 aminósav megtalálható benne, továbbá antioxidáns vitaminokat (A- és D-vitamint) és ásványi anyagokat (vas, szelén, cink) is tartalmaz. Fertőzés esetén, a fehérjevisszaesés kiválóan pótolható a tojással.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek