OtthonFeng Shui a babaszobában

Feng Shui a babaszobában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már nem újdonság, hogy a Feng Shui a pozitív energia áramlását és az élet minőségének a javítását célozza meg. Ráadásul ha egy újszülött is érkezik, még fontosabbá válik a csend, a nyugalom otthonunkban.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Íme néhány jótanács, amelyet a kisbaba szobájának a berendezésekor fogadhatsz meg, az ősi kínai tanítás szerint.

1. A szoba (helyének a) megválasztása

Amikor a kisbaba szobáját tervezzük, annak helyének a megválasztásakor a Feng Shui elvei kitérnek a csecsemő nemére, és ezen kívül néhány alapszabályra is. Például, a babaszobát sose tervezzük egy garázs fölé vagy üres tér felett. Továbbá az is fontos, a helyiség ne legyen zajos. Ha kisfiúról van szó, neki a keleti vagy északi helyiségek felelnek meg a Feng Shui szerint. Amennyiben kislány született, az ő szobája legyen dél, dél-nyugati vagy nyugati fekvésű.

2. Gyerekszoba színe

A Feng Shui tanításai a fehér falakat ajánlják a csecsemő szobájában, ugyanis a fehéret a kreativitással, a teremtéssel társítják. Ha mégis valami színesebb belteret szeretnél, válassz világos árnyalatokat, pasztell-színeket, amelyek pozitív irányban befolyásolják a kisbaba egészségét, és nyugtató álmot hoznak rá. Nem tanácsosak az élénk, erős színek, ugyanis ezek nyugtalanító, pörgő hatást keltenek a picikre, ahelyett, hogy elandalítanák őket.

Olvastad? A kecsketej szerepe a kisbaba értendjében

3. A bútor elhelyezése

A babaszoba fő eleme a kiságy. A Feng Shui elvei szerint, ennek a bútordarabnak sosem szabad ahhoz a falhoz tapadnia, amely egy másik szobával közös, főként ha ez a szomszédos helyiség a fürdőszoba vagy a lomtár. Ettől ugyanis fokozódik a baba hajlama a betegségekre. Ugyanakkor, a picinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy láthassa szüleit, amikor azok belépnek a szobába – így érzi majd magát biztonságban és szeretve.

babaszoba
Fotó: Flickr.com

4. A fények a szobában

Ha a babaszobáról van szó, a fényeknek kiegyensúlyozottnak kell lenniük. Vagyis nem szabad túl erősnek lenniük – mert ezzel ártanak a csecsemő nyugalmának, sem túl halványnak – mert hatással vannak a lelkiállapotára. Hogy nappal is mérsékelni tudd a fényeket, használj rolót. Éjszakára pedig szerezz be egy olyan lámpát, amelynek tudod állítani a fényerősségét.

5. A dekorációk

Még mielőtt bármilyen festményt, képet vagy egyéb tárgyat a babaszoba falára aggatnál, gondold végig. A Feng Shui szakértői szerint, az állatokat ábrázoló képeket kerülni kell, mivel megható látványt rögzíthetnek a csecsemő tudatába. A tenger és a vízi elemek is kerülendők, ugyanis ezek légúti betegségeket kelthetnek. Válassz inkább olyan motívumokat a természetből, például egy nyugtató tájképet.

6. Szabadulj meg a zsúfoltságtól

Függetlenül attól, hogy milyen szobáról, helyiségről van szó, a Feng Shui mindig azt tanítja, kerüld a zsúfoltságot! Ez a kisbaba szobájában is legalább annyira fontos. Szabadítsd fel a teret a fölösleges tárgyaktól, amelyeket nem is használsz, és rendezd újra úgy, hogy a végeredmény pozitív energiát keltsen. A Feng Shui szakértői azt állítják, a fizikai környezetünk túlterhelése testi és szellemi akadályokat állíthat fel bennük, és visszaszorítja a képzelőerőnket is.

Olvastad? Légy makkegészséges a Feng Shui elvei szerint!

7. Javítsd meg, ami elromlott

Ha hátramaradt valami javítanivaló a kisbaba szobájában, azt igyekezz megoldani még azelőtt, hogy a csecsemőt hazahozd. Ha tisztogatásról van szó, használj természetes alapanyagokból készült szereket. A vegyületek ugyanis rossz hatással lehetnek a baba egészségére. Amellett, hogy rendnek kell lennie, amennyiben elromlik idő közben valami, azonnal javíttasd meg, vagy ha nem lehet, akkor cseréld ki. Ami fontos, hogy ne halogasd.

8. Biztosítanod kell a szoba dinamikáját

A Feng Shui elvei a csendet és nyugalmat helyezik ugyan előtérbe, de nem zárják ki a lágy hangok jelenlétét sem, amelyek a kisbaba megnyugvását segíthetik elő. Mivel többször is be kell menned a szobába, jó ha olyan nesz-forrásokat találsz, amelyek a lépteid vagy a mozdulataid zaját adják vissza akkor is, amikor nem vagy bent. Kellenek a finom háttérzajok is, például egy kínai csengő, amelyet az ablakhoz foghatsz fel, csilingelve szólal meg valahányszor a szél megfújja. Illetve a halk zene, ami alapjában véve relaxáló, segíteni fog a babának, hogy pihenhessen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek