OtthonLégy makkegészséges a Feng Shui elvei szerint!

Légy makkegészséges a Feng Shui elvei szerint!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mint ahogyan azt már említettük, a Feng Shui jelentése „Szél és Víz”. A kínai kultúrában pedig a nyugodt szél és az egyenletesen csordogáló víz az erős egészség szimbóluma. A kínaiak a Feng Shuit úgy a fizikai, mint a mentális egészségi állapotuk javítására is alkalmazzák. Tanulj hát tőlük, és örökítsd meg otthonodban a makkegészséget hozó módszereket!

7 szerencsét hozó Feng Shui szimbólum

Fotó: Avia Venefica

A Feng Shui tanítása szerint, egy helyiségben, annak bal fele az egészséget jelképezi. Ennek értelmében, a tanítás mesterei azt tanácsolják, ezt az oldalt olyan tárgyakkal ékesítsd, mint például:

1. A lámpa – amelyet gyakran használsz. Így ez égjen hosszabb ideig, mint amennyit eloltva van.

2. Díszítő gyertyák – amelyeket szintén gyakran gyújts meg. Amennyiben lehet, válassz fehér és fekete színűeket.

3. Csobogó – egy másik lehetőség. A víz ugyanis az egészség forrását képviseli, és a fejlődést, jólétet szimbolizálja, így nem árt, ha jelen van a lakásodban.

4. Szobanövény – válassz ki egy számodra kedves szobanövényt, és helyezd el a szoba bal felében. De vigyázz, hogy ez ne legyen kaktusz vagy bármilyen tüskés fajta. A növények egyébként az élet jelképei a Feng Shuiban, és a jó energiát serkentik.

5. Dekoratív tányérok – legyen az kristály vagy féldrágakővel kirakott edény, mind az egészséget szimbolizálják a Feng Shuiban. A legjobb, ha az ametiszt vagy a kvarc-tányérokkal díszíted a belteret.

6. Szintén ebbe a szegletébe a helyiségnek biztosíts teret olyan festményeknek, szobrocskáknak, amelyek szenteket – közismert gyógyítókat ábrázolnak (például Kwan Yin buddhista istennőt).

Feng Shui a hálószobában: 5 szín a könnyed álmokért

További tanácsok:

* Amennyiben a szoba bal fele sötét, a kínai tanítás azt mondja, tartsd minél hosszabb ideig nyitva az ablakot, illetve válassz megfelelő függönyt és sötétítőt annak érdekében, hogy a fény mégis behatoljon ebbe a részbe.

* Ha az egészséget képviselő oldalon mosdókagyló található, vagy vízvezetékek, csövek vonulnak végig, ajánlott, hogy letakard őket, amikor éppen használaton kívül vannak. Ezáltal gátolod majd meg a Chi energia „lefolyását”.

* A hálószobák és a szekrények ajtaját tartsd mindig becsukva az éj ideje alatt, így az energia nem áramlik ki a szobából, ezáltal erősítve az egészséget.

* Jó, ha van egy házikedvenc is a lakásban – állítják a Feng Shui szakértői. Legyen az egy kutyus, cica vagy halacska, aktiválni fogja a Chi-t, amely ezáltal serkenti az egészséget.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek