OtthonFeng Shui a hálószobában: 5 szín a könnyed álmokért

Feng Shui a hálószobában: 5 szín a könnyed álmokért

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha egy harmonikus, kiegyensúlyozott hálószobát szeretnél, amelynek pozitív energiái kihassanak a mindennapi életedre, a legjobb döntés számodra az lesz, ha a Feng Shui tanításait megfogadod, és azok szerint rendezed át a lakás lepihentetőbb zugát!

Mivel arról a helyiségről van szó, amely a kipihentségedért és a jó alvásért felelős, a Feng Shui „szabályai” is kifinomultabbak, sokkal konkrétabbak és változatosabbak, mint általában. A legfontosabb ezek közül talán az, hogy egyensúlyban tartsd a szobában áramló energiákat ahhoz, hogy a párkapcsolatod is zökkenőmentesen haladjon előre.

Olvastad már A színek jelentése a Feng Shuiban című cikkünket?

A színek is kulcsfontosságúak nemcsak a lakberendezést illetően, hanem a tér felfogására, megítélésére nézve is. A Feng Shuiban viszont a színek ennél is többet jelentenek, ugyanis valamennyi árnyalat egy-egy évszakot jelöl a kínai lakásművészetben, továbbá az Öt Elem egyikéhez is tartozik. A színek ugyanakkor lehetnek aktívak vagy passzívak, nőiesek vagy férfiasak.

Ahhoz, hogy a hálószobában az alvás is kitűnő legyen, minél kevesebb szín bevitele a fontos. A következő palettáról válogathatsz:

1. Rózsaszín

– a fehér és a piros keveréséből jön létre, és azért ajánlott a hálóban, mivel csökkenti a dinamizmust. A harmóniával, jó közérzettel és a megértéssel azonosítják. Nyugodt árnyalat, amely a romantikát, szerelmet, érzékiséget szimbolizálja. Kedvez a pozitív energiáknak, és a boldogság színe is egyben.

2. Zöld

– a gyógyulást, fejlődést, békét és megértést szimbolizálja. Segít a stressz feloszlatásában, valamint egyéb érzelmi hangulatváltozások kiküszöbölésében. Felüdítő, nyugtató szín, amely ugyanakkor optikailag is nagyobbá teszi a teret. Egyaránt alkalmazható a felnőtt-, illetve gyerekhálóban. A vitalitás, remény színe, és nem ajánlott a nappaliban, ahol inkább a Yang energiák uralkodnak.

3. Lila

– a kékből és pirosból kikevert szín, amelynek jellege attól függ, hogy mekkora arányban kerül bele kék vagy piros. Például ha a kék szín van többségben, Yin energiahordozóvá válik, és ideális árnyalattá a hálószobában! A fellendülés és a motiváció színe, amely segít a meditációban, kikapcsolódásban. Csökkenti a fájdalomra való érzékenységet, továbbá ajánlott a fizikai és szellemi jobbulás eléréséhez is.

4. Krém és bézs árnyalatok

– a föld színei sikeres kategóriát képeznek a hálószobába vitt színeknek, ugyanis nyugtató hatással bírnak. A krém, bézs és arany pozitív színek, amelyek a gazdagságot, eleganciát és fejlődést szimbolizálják. Egyensúlyba helyezik a lakásban lévő energiát, és hírnevet hoznak. Vidám árnyalatokról van szó, amelyek a termékenységet fejezik ki, serkentik a boldogságérzetet, kreativitást és a szerencsét.

5. Fehér

– a Feng Shuiban a tiszta fehér az egyensúly színe. Aktív szín, amely a Chi energiának kedvező, és alkalmazható a teljes lakásban, mivelhogy a tisztaságot képviseli, magához vonva a fényt és a bizalmat. Az ártatlanságot és a spiritualitást sugallja, továbbá serkenti a kreativitást. Meleg árnyalatok mellé ajánlják, kontrasztként.

Íme egy cikk arról, hogy hogyan rendezd át idén a lakást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek