OtthonFeng Shui 2012, avagy hogyan rendezd át idén a lakást

Feng Shui 2012, avagy hogyan rendezd át idén a lakást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mint ismert, a kínai kultúrában a 2012-es év a Sárkány éve, amely a Lup Chunnal kezdődik. A Lup Chun nem más, mint a tavasz első napja – ez pedig idén február 4-re esik. Ezen alkalomból, 9 repülő csillag, amely 9 különböző helyet jelöl, megváltoztatja helyzetét ezen a napon.

A repülő csillagok új pozíciójának függvényében, a Feng Shui előírásai is módosulnak, megalkotva a 2012-es irányzatot a lakberendezésben. Amennyiben harmóniát és összhangot szeretnél teremteni az otthonod valamennyi pontja között, amely kihat rád, beleértve a hangulatodat is, az alábbiakban részletezzük neked a 2012-es Feng Shui utasításait.

1. A lakás keleti része

A 4-es számú repülőcsillag a Sárkány évében kelet felé veszi az irányt. Ő az oktatást, az előrelépéseket, sikereket és a megpróbáltatásokat, vizsgákat koordinálja. A Bagua nevet viselő térképen pedig kelet a legidősebb fiút és a 30–45 év közötti férfiakat képviseli, illetve a Nyúl csillagképet is.

Mindezek értelmében tanácsos, ha idén a dolgozószobát a keleti lakásrészbe költözteted. Ha iskolás gyereked van, nem árt, ha az íróasztalát, illetve a helyet, ahol tanulni szokott, ugyancsak a lakás keleti részébe helyezed át. Hogy szerencsés légy, díszítsd idén zöld növényekkel a lakást. Viszont került a fémből készült vagy fehér, szürke, ezüst és arany színű dekorációs elemeket.

2. A lakás nyugati része

A 8-as repülőcsillag, amely egyébként a legszerencsésebb valamennyi közül, 2012-ben nyugat felé mozdul el. Ő a gazdagság csillaga, a szerencséé és a pénzé, törekvésé. Amennyiben a bejárati ajtó a lakásod nyugati részén található, sok nyernivalód lesz idén. A Bagua térkép szerint, nyugatot a fiatal nők és a Kakas csillagjegy testesíti meg.

A csillag a föld elemeit képviseli, a nyugat azonban a fémeket. Ezért, hogy még több szerencsét csempéssz otthonodba, díszítsd a lakást kínai pénzérmékkel és olyan elemekkel, amelyek a földet és a tüzet jelképezik. Kerüld viszont a fém dekorációkat.

3. A lakás déli része

Az 1-es számú repülőcsillag a tudást, előrehaladást, a kapcsolatokat és a hivatalos funkciót/státust képviseli. Ugyanakkor jó hatással van a karrierre és az üzleti ügyekre is. A Bagua térképen a középkorú nők és a Ló csillagjegy jelképezi. Amennyiben a lakásod ajtaja délre nyílik, csakis nyernivalód lesz a karriered és az üzleti ügyeid során.

Ez a csillag a víz elemeit őrzi. Dekorációs elemként beviheted a fémeket és a vizet jelképező elemeket a lakás nyugati részébe. A kék, szürke, fekete vagy fehér színű díszek jó választásnak bizonyulnak a déli sarkok dekorálására. Azonban itt kerülnöd kell a zöld és barna árnyalatokat, még a zöld, magas növényeket is!

4. A lakás északi része

A 2-es számú repülőcsillag, amely a betegségeket, egészségügyi problémákat irányítja, észak felé halad. A Bagua térképen a második szülött fiút és a Patkány csillagjegyet képviseli. Ahhoz, hogy szerencsét hozzon a hajlékodba, a tűz elemeit kell bevinned a lakás északi részébe.

Díszítsd ezen helyiségeket kínai érmékkel, és minimalizáld a többi dekorációs elemet és a kristályokat. Továbbá, 9 elemet tartalmazó sorozattal is ékesítheted a lakást, például kilenc gyertyával vagy pénzérmével. A színes virágok és fényűző növények energiát lopnak be a lakásba, ezért jó, ha ezeket is bevonod az északi helyiségekbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek