Otthon7 szerencsét hozó Feng Shui szimbólum

7 szerencsét hozó Feng Shui szimbólum

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha visszaemlékszel, a Fengről („Szél”) és Shuiról („Víz”) azt mondtuk, az a művészet, amely megtanít bennünket harmóniában élni a Földdel, a természettel. Ezt véve alapul, amikor harmóniában vagyunk a Földdel, otthonunkba csalogatjuk az Univerzum ajándékait – a szerencsét, boldogságot, békét, gazdagságot.

Az alábbiakban a szerencsére koncentrálunk, és megosztjuk veled azt a hét Feng Shui szimbólumot, amelynek segítségével te is magadhoz vonzhatod Fortunát.

1. Béka

– több ázsiai kultúrában a béka a természet yin felét képviseli, a Hold jelképe, és fellendülést hoz a lakásokba. A kínaiak nyelvén, a szerencsehozó békát Chan Chu-nak hívják, és azt tartják róla, hogy pozitív energiákat hordoz. Általában egy érmével a szájában ábrázolják. A szerencsehozó békát a lakásban mindig a főbejárathoz helyezd, a dél-keleti részben. Például egy üzletben a pénztár mellé tedd, arccal az ajtó felé, ha azt szeretnéd, minél nagyobb bevételed legyen.

2. Elefánt

– mivel egy olyan állatról van szó, ami rendkívül hosszú életű, az elefánt a megismerés, a tudás és az erő szimbóluma. Mindig a magasba kell helyezni, például egy polcra ahhoz, hogy jó hatással legyen rád, ugyanakkor elismerést is kell nyerjen ahhoz, hogy segítsen neked, és jó híreket csalogasson hozzád. Helyet kaphat az előtérben is, de sosem arccal a bejárat felé! Ha a békát az elefánt fölé teszed, minden esélyed meglesz arra, hogy előléptessenek a munkahelyeden.

Olvastad már a A Feng Shui virágszimbólumai című cikkünket?

3. Kínai ökör

– az ökör egy becsületes állat, amelyre mindig számítani lehet. A türelmessége és kitartása a fő erényei, ezáltal lesz sikeres is. Szerencsét hoz az üzleti ügyekben, befektetésekben, karrierépítésben. Azt állítják róla, bármilyen kérést teljesít. A tavasz jelképeként az ökör a jó hírek és a családra néző jó kilátások szimbóluma is. Ha a lakás dél-keleti részében helyezed el, fellendülést, gazdagságot hoz magával. Ideális ajándék ugyanakkor a friss házasoknak, illetve az üzleti partnereknek.

Olvastad már a Feng Shui: 6 trükk, hogy több energiád és életkedved legyen című cikkünket?

4. Fehér daru

– a fehér daru képes a fellegekig repülni, és az értelem jelképe a kínai kultúrában. Sokszor hívják égi darunak is. Mellette egyéb madarak is hasonló jellemzőkkel bírnak a Feng Shuiban, abban az esetben, ha a déli helyiségekben kapnak helyet, szemben a szoba valamelyik falával, kivéve azéval, amelyiken az ajtó található. Mégis, a kalitkában tartott állatok negatív energiát vonznak, ugyanis a fejlődés blokkolását, meggátolását jelképezik, bármilyen jellegű is legyen az.

5. Koi hal

– azt mondják erről a halról, hogy 100 évig is képes élni, folyamatosan az árral szemben úszva, harcolva az igazságtalansággal élete minden napján. A Feng Shuiban azt tartják róla, szerencsét hoz és fellendülést nemcsak az otthonokban, hanem a munkahelyen is, bármilyen formában is jelenjen meg: szobor, festmény vagy akváriumban élő halacska formájában.

A Feng Shui elemei

6. Macska

– a macska nemcsak arról nevezetes, hogy kitűnően lát a sötétben, hanem arról is, hogy elhesseget minden rossz szellemet, amely meggátol téged abban, hogy sikeres legyél. A Feng Shui tanításai szerint, a munkahelyeden a macskát az íróasztalra vagy a pénztár mellé helyezd. A lakásban a dél-keleti rész az ideális ahhoz, hogy gazdagságot, az észak-keleti pedig arra, hogy megismerést hozzon számodra.

7. Kínai ló

– a Feng Shui szerint a ló összpontosítja egy személy energiáját annak érdekében, hogy sikeres legyen. Ugyanakkor túl sok yang energiát is bevonzhat, ha a tűz elemmel asszociálod. Éppen ezért, ha a lovat honosítod meg otthonodban, társítsd egy yin elemmel. Két lovat tégy egymás mellé, ha biztos közreműködést vagy házasságot szeretnél. Ők szemmel az ajtónak vagy az ablaknak kell álljanak. Ha a lovat a lakás dél-keleti részébe helyezed, szerencséd lesz a szociális interakciókban, és ha az észak-nyugati sarokba teszed, sikeresen átsegít téged a legnehezebb időszakokon is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek