OtthonFeng Shui: 6 trükk, hogy több energiád és életkedved legyen

Feng Shui: 6 trükk, hogy több energiád és életkedved legyen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Feng Shui művészete szerint, minden ember megszületésekor kap egy bizonyos mennyiségű energiát, amelyet élete során használhat fel azáltal, hogy okosan gazdálkodik vele.

Biztosan tapasztaltad már, vagy lehet, hogy sosem tudatosultál még róla, hogy egyes mozdulatok, gesztusok, gondolatok által könnyen elveszítheted az életkedved. Egy ártatlan átfutó gondolat az ébredéskor arról, hogy már megint reggel van, menned kell dolgozni, de semmi kedved hozzá akaratod ellenére is megpecsételi már a napod, és bizonyos százalékot leüt az aznapi energiádból! Mi több, még az a tény is, hogy nem tetszel magadnak a nap első órájában elegendő ahhoz, hogy negatív hatással legyen a közérzetedre.

Viszont tudnod kell, hogy mindezek elkerülhetők, orvosolhatók, megoldhatók vagy kiküszöbölhetők egy-két jótanácssal, amelyet a Feng Shui művészete ajánl neked! Ha követed az útmutatót, megérheted, hogy végre olyan reggelek sorozatára ébredj, amikor egyszerűen csak örülsz a napoknak, tele vagy életerővel és vidámsággal, és nem hajkurásznak többé a negatív gondolatok.

1. Szervezd át a hálószobád

Az optimizmus az, ami „feltölti az elemeidet” és segít téged abban, hogy örülj az életnek! De önmagában ez nem elegendő! Ha rendetlen, az energia áramlásának szempontjából kedvezőtlen környezetben – hálószobában alszol, álmod nem lehet pihentető, és a pozitív energia sem tud áramlani körülötted, amelytől feltöltődhetnél. Rakj tehát rendet a szobában, tedd szabaddá az ágy alatti teret, és helyezd át vagy távolítsd el azokat a bútordarabokat, amelyek megakadályoznak a mozgásban! Meglátod, máris jobban fogod érezni magad.

2. Televízió és számítógép nélkül

Jó, ha tudod, hogy a tévékészüléknek és a számítógépnek, de még a különböző fitneszgépeknek sincs mit keresniük a hálószobában! Ezek ugyanis olyan készülékek, amelyek folyamatosan aktív energiát bocsátanak ki, amelyek rossz hatással vannak az alvásra és a pihentség mértékére. Ha tele van a hálód ilyen tárgyakkal, ne csodálkozz, hogy nyugtalanul alszol. Inkább igyekezz minél hamarabb más helyet találni azoknak, hogy javítsd a közérzeted!

3. Hagyd áramlani a levegőt

A kínai hagyomány szerint, a Feng Shui nemcsak a rendezett élet titka, hanem egy higiénikus, tiszta és egészséges életé is. Ennek értelmében, fontos, hogy engedj teret a friss levegőnek, hagyd áramlani a lakásban ha azt szeretnéd, a jótékony energiák jó közérzetet kölcsönözzenek neked! Szellőztesd ki a helyiségeket minden reggel, és kerüld a lakásban az erős és mesterséges illatszereket.

4. Hagyj fel a növényekkel

Habár azt mondják, tanácsos ha legalább egy szobanövényed van a lakásban, a Feng Shui határozottam megtiltja a növények jelenlétét a hálószobában, főként az ágy közelében! Ha nagyon muszáj, tehetsz néhányat az ablakpárkányra, de csak abban az esetben, ha az kellő távolságra van az ágytól, amelyben alszol.

5. Válassz hálószobához illő festményeket

Lehet, hogy nem tudtad, de azok a dekorációs tárgyak – festmények, szobrocskák, egyéb elemek –, amelyek körülvesznek téged alvás közben, nagy hatással vannak pozitív energiádra. Kerüld a szomorú látványú, lehangoló, erőszakot ábrázoló vagy sugalló festményeket, még akkor is, ha a kedvenceid, hisz anélkül, hogy észrevedd, hatással vannak a hangulatodra, életkedvedre, és befolyásolják az életedet.

6. Térj rá a nyugtató színekre

A Feng Shui tanításai szerint, a hálószoba ideális színei azok, amelyek hasonlítanak a bőr természetes árnyalataihoz. Ezek ugyanis optimalizálják a jótékony energia áramlását, ennek hatására pedig megnyugtatják az alvásod, és kiegyensúlyozottá teszik a szexuális életed. Mivelhogy a bőr színei elég széles skálát ölelnek fel, tulajdonképpen a halvány rózsaszíntől egészen a barnáig bármelyik árnyalat közül bátran válogathatsz, saját érdekedben!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek