OtthonA Feng Shui elemei

A Feng Shui elemei

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Feng Shui művészet tanításainak „második leckéjeként” hozzuk számodra a mai cikket, amelyben a kínai hagyomány fő elemeiről gyűjtöttünk össze több hasznos információt, a múltkori bevezető tudnivalókhoz, kulcspontokhoz képest.

Fotó: Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net

A Feng Shui elemei azért fontosak, mert ha jobban megismered őket, te magad is képes leszel rendet rakni a fizikai léted körül, ezáltal pedig egyensúlyba hozhatod, jobbá és harmonikusabbá teheted életed.

Abból az egyszerű tényből kell kiindulnod, hogy minden körülötted lévő tárgy, elem saját belső energiával rendelkezik, ez az energia pedig azon többi elem körül és között kering, amely azt övezi. Ez az „elmélet” azonban a nagyobb tárgyakra, elemekre is kiterjeszthető, mint például a bolygókra, csillagokra, amelyek ugyancsak energiát bocsátanak ki, és a maguk módján hatással vannak nemcsak egymásra, hanem a mi életünkre is.

A Feng Shui alapja egy igen okos keleti elv: minden élő és élettelen tárgy mozgással van feltöltve. Ezt a tudósok is megerősítették, ugyanis közismert megállapítás, hogy minden tárgy atomokból és molekulákból áll, amelyek folyamatos mozgásban vannak. A mozgás során pedig olyan energiák szabadulnak fel, amelyek szabad szemmel ugyan nem láthatók, de hatással vannak a mindennapi életünkre. A Feng Shui tanításaival olyan eszközökre tehetsz szert, amelyek segítségével kezelni tudod majd ezeket a láthatatlan energiákat és jótékony célra hasznosíthatod. Ahhoz viszont, hogy ez tényleg  működjön, ki kell zárnod az elmédből a negatív gondolatokat, és hinned kell a Feng Shuiban – állítják a kínai hagyomány nagy tanítómesterei.

Olvastad már a Feng Shui: 6 trükk, hogy több energiád és életkedved legyen című cikkünket?

A Feng Shui központi eleme a Chi – minden élő és élettelen tárgy, elem energiája. A Chi áramlása egyedi minden lakásban, annak függvényében, hogy melyik helyiségben mivel lép kapcsolatba. A te dolgod valójában az, hogy kövesd a Chi áramlását, és jöjj rá, ez hol történik szabadon, illetve hol gátolja azt meg valami. Ha megtaláltad, segítened kell az akadály elhárításában.

A Chi több részre is tagolódhat. Az egyik a Yin és Yang, a másik az Öt Elem. Ezek a megnevezések tulajdonképpen arra szolgálnak, hogy visszaállíthasd az egyensúlyt az egymással érintkező energiák között. A Yin és Yang az ellentétes erők képviselője, az Öt Elem pedig – a fa, a föld, a víz, a vas és a tűz –, akárcsak az emberek, egyedi „személyiséggel”, jellemvonásokkal rendelkezik külön-külön, ugyanakkor tökéletes összhangban is áll egymással, vagy éppen ellentétben, ha nincs megfelelő módon összeillesztve a másikkal.

A Feng Shui elemei azok, amelyek engedélyezik vagy éppen gátolják a Chi áramlását a lakásban vagy egy helyiségben. Éppen ezért, nagy hatással vannak a Chi összhangjára és annak megteremtésére. Ahhoz pedig, hogy te magad is hozzájárulj ezen pozitív energia áramlásához, meg kell értened és ismerned az elemek lényegét, hogy miként kapcsolódnak össze az életeddel és a környezeteddel. Ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy a dolgok, mint például a számítógéped, a növényeid, a kedvenc párnád, az akváriumod, a váza az asztalodon mind Feng Shui elemek, amelyek Yin és Yang energiákat is hordozhatnak magukban – de ezekről bővebben már csak a következő, hasonló témájú „Feng Shui lecke” kapcsán olvashatsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek