OtthonMi is a Feng Shui?

Mi is a Feng Shui?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Előző cikkünkben arról számoltunk be, milyen módosításokat végezz idén a Feng Shui 2012-es irányzata szerint. Azonban arról szót sem ejtettünk, hogy mi is valójában „ez a” Feng Shui, mire jó nekünk, illetve miért is rendezzük át miatta a lakásunkat évente, vagy rendezzük át folyton a házat a jóslatai szerint.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a Feng Shuiról, amelyről úgy véltük, neked is tudnod kell. És ha eddig még kételkedtél az erejében, mire a cikk végére érsz, talán sikerül meggyőződnöd, tényleg van benne valami, ami miatt érdemes belefogni!

1. Mi a Feng Shui?

A Feng Shui, kiejtve „Feng Suj”, egy ősi kínai művészet, amelynek magyar megnevezése „szél és víz” lenne. Egy olyan lírai frázist jelképez, amelytől ezen ősi művészet lelke felébredhet, kibontakozhat.

A szél és a víz elsősorban természeti elemeket testesít meg, ugyanakkor azon alapelemeket is jelöli, amelyek nélkülözhetetlenek az élet és a természet fennmaradásában.

A szél nem más, mint a Föld lélegzete, a víz pedig azon létfontosságú folyadékot jelenti, amelytől valamennyi életforma létezni tud. Ebből kiindulva, a víznek és a szélnek hatalmas erőt tulajdonítanak. Ha a Feng Shui alapján ezeknek teret adunk a lakásban, jelentős pozitív energiák szabadulnak fel, amelyek meghatározzák életünket – esküsznek rá a kínaiak.

A Feng Shui alapjában véve az a módszer, amelynek segítségével az élet alapelemeit – és azokat a tárgyakat, amelyeket nap mint nap használunk – úgy helyezzük el magunk körül, hogy azok teljes összhangban, harmóniában legyenek egymással, és az élet pozitív energiáinak folyamatos áramlást biztosítsák – ahogyan a víz és a szél is áramlik.

2. Hogyan működik a Feng Shui?

Tévedsz, ha azt gondolod, a Feng Shui egy hókuszpókusz! Ugyanis semmi varázslat nincs benne. Egy olyan idők óta bizonyított, praktikus megoldások gyűjteménye, amely az elemek alapvető tulajdonságaira alapoz, ezáltal pedig segít szétoszlatni az életteredből a negatív energiákat, teret hagyva a pozitív oldalnak – jobbá téve, összhangot teremtve az életedben.

Az idők során, a Feng Shui hatalmas befolyást gyakorolt az emberek életére, világszerte. Több százan kezdték alkalmazni a technikáit, és engedték magukat elragadni a jótékony hatásaival. Te is csatlakozhatsz hozzájuk és örülhetsz a pozitívumoknak azáltal, hogy egyszerűen csak módosítasz a lakásod belsején, átszínezed a falakat, vagy más helyre költözteted a bútorokat a hálószobádban!

3. Információk a Feng Shuiról – néhány kulcspont

A jó Feng Shui nyitott elmét, lelket és szellemet igényel.

A Feng Shui kiűzi a negativitást a lakásból és az életedből. Egy teljesen új teret nyit meg előtted, amelyben pozitív gondolatok, szeretet, elégedettség és siker vesz majd körül. Fontos, hogy sose add be a derekad a negatív dolgoknak, ha a Feng Shuit gyakorlod.

Amennyiben lehorgonyzol a negatív érzelmeknél, tapasztalatoknál, és képtelen vagy túllépni a múltbeli csalódásokon vagy dühön, nem tudsz előrehaladni a Feng Shui világában sem, és gátat építesz magad és a kiegyensúlyozott jövőd között.

A jótékony karma gyakorlása a Feng Shui egyik alapköve. Légy jószívű és bőkezű, és engedd, hogy az univerzum és a körülötted lévő emberek is adhassanak neked.

Általában úgy éled az életed, hogy kevés figyelmet szentelsz az apró részleteknek. A lakásod pedig nem más, mint ezen apró részletek fizikai szimbóluma. Hogy megtörd a magad köré szőtt összevisszaságot, próbáld ki a Feng Shui tanításait. Egyszerű léptekkel indítva alakíts a lakásodon. És minél több információt tudsz meg a Feng Shuiról, annál nagyobb egyensúlyt, harmóniát és szellemi feltöltődést érzel majd magadban és körülötted.

Vedd hát kezedbe az irányítást, és tedd jobbá az életed, a lelked, az önérzeted, a lakásod és azzal együtt a te magad hangulatát! Ha minket kérdezel, szerintünk egy próbát mindenképp megér!

Fotó: sxc.hu, photl.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek