LélektárSzerződés az Univerzummal, avagy ki mint vet úgy arat

Szerződés az Univerzummal, avagy ki mint vet úgy arat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bizonyára nincs olyan ember, aki élete során nem szembesült volna a kérdéssel: „hogy miért történik ez velem”. Gyakran mély sóhajtás közben kilélegezzük magunkból a változtathatatlannak tűnő verdiktumot: „ez a sorsom…”

A sorsszerűség kérdése gyakran megfogalmazódik olyan élethelyzetekbe, ahol látszólag számunkra érthetetlen, véletlenszerű események esnek egybe és mozdítják el sorsunk kerekét.

A létforgatag vagy sorskerék szanszkritul SAMSARA folyamatosan forogva az élet és újjászületés ciklusait jelképezi. Samsara, az az út, amelyet minden léleknek meg kell tennie, hogy elérjen a végső Önvalóhoz.

És bizony ez az út tele van kihívásokkal és kalandokkal. Ezen az utazáson a test csak egy eszköz a lélek számára, idővel, elhasználódik, elporlik, de a lélek halhatatlanságából adódóan egy újabb testbe bújva és egy újabb életet választva fejlődik ezen az úton.

A Tibeti Halottaskönyv és a Bhagavad Gita-India Szent Könyve is részletesen ismerteti a reinkarnáció alapelveit, de a Kereszténység és Iszlámvallás is tesz utalást az újjászületésre, habár hivatalosan a reinkarnációt nem fogadják el.

Az Univerzum egyik alaptörvénye egy spirituális ok okozati törvény, a KARMA törvénye. Ez a vallási filozófiai fogalom arra utal, hogy bármilyen fizikai vagy spirituális történésnek elkerülhetetlen módon van egy következménye. Önmagában a karma törvénye nem jó vagy rossz és valójában nem tévesztendő össze a kereszténység által generált bűn fogalmával. Egyszerű és ésszerű törvény, amely azt mondja: ”Ki mint vet úgy arat…”

Nem kell ehhez keleti filozófia, sem spirituális beavatottság, hozzuk mi is magunkkal őseink egyszerű bölcsessége által is. Már ők is tudták, hogy a cselekedeteknek, legyen az pozitív vagy negatív annak bizony következményei vannak. Napjainkban a tudomány fejlődésével a metafizika kimutatta, hogy gondolataink és érzéseink reverberációs körökként jutnak vissza hozzánk.

Az emberek nem egy előre meghatározott forgatókönyv szerint élik meg sorsukat. Az Univerzum egy jó szülőhöz hasonlóan megadja a választás jogát a SZABAD AKARAT által. A karma megteremti a lehetőséget, hogy miből választhatunk, de a választás a Szabad akarat érvényesítése által minket illet.

Ezáltal a karma nem egy vak bűnhődés vagy bosszú törvénye, hanem megadja a lehetőséget arra is hogy hibázzunk és tanuljunk saját tévedésinkből, akár egy bölcs nagyapa aki türelemmel figyeli lépteinket. A pozitív választások (szeretet, elfogadás, megbocsájtás, remény, feltétel nélküli segítség), ellensúlyozza a negatív karmát. Spirituális fejlődésre nap mint nap lehetőséget kapunk, ezen pozitív választások által.

Ily módon lelkünk sorsa a döntéseink következménye. És visszatérve a nyitógondolathoz, amikor ismét feltesszük a kérdést miért történik ez velem, akkor talán nyugodtabban és bölcsebben értékelhetjük át döntéseinket megértve azt, hogy sorsunk nem egy verdiktum és az Univerzummal kötött szerződés akár gyümölcsöző is lehet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek