Egyes virágok köré hatalmas jelentésvilágot szőttek a kínai kultúrában. Ezért, a Feng Shui művészete által, ezekről a virágokról azt tartják, energiájuk nagy hatással van ránk, és segítenek minket abban, hogy szerencsések, elbűvölőek, elégedettek legyünk, és fejlődhessünk.

A kínaiak számára a virágok a természet azon nektárát képezik, amelyek magukkal hozzák az előrehaladást, a beteljesülést és a nagy kezdeteket valamennyiünk életében.

Olvastad már: 6 trükk, hogy több energiád és életkedved legyen

A Feng Shui azt mondja, a virágok szerencsét és sikert hoznak. Mindezt azért, mivel az egészséges növények magukban hordozzák a Chi pozitív energiáját. Egyes virágokban a kínaiak tehát a természet határtalan erejét látják, ezért is kedvelik és dicsőítik őket ennyire.

Mi több, a virágok a szépség, tökéletesség és grácia jelképei, ebből kifolyólag pedig azt is tartják róluk, hogy a szeretet, az egyediség és az imádat szimbólumai is. De melyek ezek a virágok?

1. Krizantém

– egy csokor krizantém tökéletes ajándék, ugyanis a gondtalan életet jelképezi. A buddhisták például mindig ezzel a virággal díszítik fel oltáraikat. A krizantém a Yang energiát hordozza magában, amelyről azt tudjuk, hogy rendkívül erős, továbbá a szerencsét is bevonzza otthonunkba.

2. Citromvirág

– másik nevén „Buddha keze”, a citromvirág boldogságot és fellendülést hoz az életünkbe. Azért nevezik még „Buddha kezének”, mivel a virág szirmai úgy hajlanak vissza, mint az ujjak, ezáltal pedig egy kézre – Buddha kezére emlékeztetnek, amint azok felfele néznek, meditálás közben.

3. Hortenzia

a szerelem, teljesség és a spirituális megvilágosodás jelképe. Azt mondják, amikor a hortenzia virágait nézzük, belemerülünk azok szirmainak bőségébe, sokaságába, rátalálva saját gondolatainkra, így nyerve el a megvilágosodást. Egy csokor hortenzia kiváló ajándék annak a személynek, akinek hálánkat fejeznénk ki szívből jövő segítségéért.

4. Lótuszvirág

– a buddhisták számára a lótusz Buddha székét képviseli. A kínaiak számára a lótusz a tisztaság szuperlatívuszát és a tökéletességet jelöli, ugyanis kecsesen növekszik ki a nedves talajból, bárminél is szebben. A növény valamennyi része – a gyökerektől a szirmokig, rendkívüli jegyekkel bír. Ezoterikus szempontból, a lótuszvirág szellemileg feltölt, megmutatja a valóság eredeti arcát, a rajtunk kívül eső dolgok gyönyörűségét.

5. Nárcisz

– azt tartják róla, hogy képes „kivirágoztatni” a tehetségeinket, azokat a rejtett képességeinket, amelyek létezéséről nem is tudtunk. Az összes többi virág közül ő segíthet bennünket karrierünk kialakításában. Ezért kiváló ajándék azoknak, akik szakmai téren szeretnének sikereket aratni.

6. Orchidea

– a virágok közül az orchidea a termékenység jele, és ösztönöz a nemzésre. Ugyanakkor a tökéletesség, a bőség és a szellemi fejlődés jelképe is. Amikor az orchidea rendkívüliségére gondolunk, egy csepp egzotikus szépséget és fellendülést lopunk az életünkbe.

7. Bazsarózsa

– a legcsodásabb virágok egyike. A Feng Shui azt tartja róla, a szelíd érzelmek és nemes emberi értékek hordozója. A kínai dinasztiák hétköznapjainak uralkodó motívuma, aktív szereplője volt, így elnyerte a „virágok királynője” címet. És ez nem is csoda, ugyanis a tavasz szimbólumaként a bazsarózsa a nőiesség, a szépség és a megújulás metaforája. Amikor teljesen kinyílt, a bazsarózsát a béke jeleként tartják számon.

Neked melyik a kedvenc virágod?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.