KuriózumCsak apáknak: 4 mondat, amit a kislányodnak hallania kell tőled!

Csak apáknak: 4 mondat, amit a kislányodnak hallania kell tőled!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Melyik apuka ne lenne odáig a kislányáért? Ám a megfelelő apa-figura létrehozása nem is olyan egyszerű feladat az újdonsült apukáknak, hiszen az adott kislány egész életét meghatározhatja az, hogy milyen apa-képet látott kiskorában maga előtt.

Különösen a serdülőkor elején fontos, hogy apaként észnél legyünk és mindenben támogassuk lányunkat. A For Parents Only által készített vizsgálat szerint a serdülőkor előtt álló lányok különösen igénylik az atyai útmutatást, így a vizsgálat során arra is ráeszméltek, hogy melyek azok a mondatok, amelyeket minden apukának jó lenne valamilyen köntösben a lánya felé közvetítenie – írja a Patheos.com.

1. „Szeretlek, édesem!”

Amíg a lányod férjhez nem megy, addig te vagy az egyetlen biztos férfi az életében. Ám ez különlegesen súlyos felelősséggel jár. A legtöbb nő fejében napi szinten felmerül a kérdés: „Szerethető vagyok?” és el sem hinnéd, hogy már egy serdülő kislány milyen mértékig képes ezen vívódni. Ezért is fontos, hogy apaként választ adj erre a kérdésre, úgyhogy elő az ölelésekkel és a becézgetésekkel, mert ha nem, a megerősítésekért a lányok képesek akár olyan kapcsolatokba is belemenekülni, amely csak rosszat szülhetnek számukra.

2. „Gyönyörű vagy!”

A szerethetőség mellett a fiatal lányok másik nagy dilemmája a szépségük megkérdőjelezése. Hihetetlen, hogy a női nem, milyen mértékig képes keménynek lenni önmagával szemben. Apaként nem hagyhatod, hogy a képernyőről visszaköszönő szilikon-teremtményekhez hasonlítsa a lányod magát. Amikor csak teheted dicsérd meg, mert meglátod, egyetlen kis mondatoddal akár az egész napját felvillanyozhatod.

3. „Annyira büszke vagyok rád!”

Ez a mondat azt hiszem, nem csak a lányod számára okoz elégtételt, hanem számodra is. Kutatások szerint a legtöbb gyereknek nincs egy jól kialakult képe arról, hogy az életének addigi pontjáig miket ért el, miket valósított meg, vagy sajátított el, ezért gyakran emlékeztesd mind arra, amit már letett az asztalra.

4. „Én mindig itt leszek neked, még akkor is, ha hibázol!”

Persze ezt nem szó szerint kell tudatni a gyerekkel, hanem inkább a hozzáállásunkkal és a magatartásunkkal. Hány olyan esetről hallani, hogy a kísérletező kislány, ha vétett, az apa egyből dühbe gurult és a végletekig leszidta őt. Persze nem azt, mondjuk, hogyha rossz döntést is hoz, biztassuk a folytatásra, csupán arról van szó, hogy a gyerekben tudatosuljon, hogy sosem lesz egyedül, mindig lesz valaki, akire számíthat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek