OtthonCentrifugálás közben erősen rázkódik a mosógép? Ez lehet az oka!

Centrifugálás közben erősen rázkódik a mosógép? Ez lehet az oka!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mit tegyünk, ha a mosógép erősen rázkódik a centrifugálás alatt?

Ha a mosógép erősen rázkódik, vagy netán „ugrál” a centrifugálás során, akkor nagy valószínűséggel sérült. De ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a jeleket, idővel a mosógépünk akár véglegesen tönkre is mehet.

Akkor nézzük is, mi okozhatja a vibrálást a centrifugálás során:

· előfordulhat, hogy egyenlőtlen a felület ahová helyeztük;

· nem elégséges az önsúlya és le kellene rögzíteni;

· a lábai nincsenek kicsavarozva, ezzel ugyanis stabilizálni lehet;

· meghibásodott a dob lengéscsillapítója;

· megsérült a dob maga;

· tönkrementek a csapágyak;

· a dob rögzítő csavarjait nem távolították el;

Mit tehetünk ilyen esetben?

A leggyakrabb ok, amiért a mosógép rázkódhat, ha a használat során, a csapágyak kikopnak. Ezek a nedvesség hatására mehetnek tönkre és más alkatrészek meghibásodásához is vezethetnek. Ha ezt észleljük, akkor ne használjuk a mosógépet, kérjük ki szakember segítséget a probléma elhárításában.

Abban az esetben, ha a közelmúltban vásárolt mosógép erőteljesen rázkódik, akkor ellenőriznünk kell, hogy a padló felülete elég sima-e, és a rögzítőcsavarokat eltávolítottuk-e? Ha viszont a régi mosógépünk kezd „táncolni”, akkor minden egyes részét ellenőriznünk kell.

A legegyszerűbb módja, ha megnézzük, hogy a lábak megfelelően vannak-e becsavarva. Ha minden rendben van, akkor nézzük a lengéscsillapítók állapotát, melyek szükség esetén cserélhetőek.

A következő lépés a súlyok ellenőrzése. Lehetséges, hogy egyszerűen csak jobban kell rögzíteni őket, de egyes esetekben akár a csere is felmerülhet. Ha viszont nem sikerült egymagunknak megoldani a problémát, akkor ideje szakemberhez fordulni.

Azt azonban jegyezzük meg, hogy az észrevett hibát jobb időben orvosolni, mert a kiadásaink így kisebbek lesznek, mintha megvárjuk, hogy esetleg egyéb alkatrészek is tönkremenjenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek