KuriózumCaroline March brit lovas 31 évesen asszisztált öngyilkossággal vetett véget az életének...

Caroline March brit lovas 31 évesen asszisztált öngyilkossággal vetett véget az életének egy horrorisztikus baleset után

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Caroline March brit lovas 31 éves korában az asszisztált öngyilkosság mellett döntött, 2 évvel azután, hogy egy súlyos gerincsérülés véget vetett a karrierjének és örökre megváltoztatta az életét. A nő egy nyílt levélben magyarázta el döntését, amit a Facebook oldalán tettek közzé.

Az Essexből származó Caroline március 23-án hunyt el, miután közel 2 évvel ezelőtt, 2022. április 16-án, egy verseny során leesett a lóról, és súlyos gerincsérülést szenvedett. A rengeteg fizioterápia, és kezelés ellenére az állapota nem javult, annak ellenére, hogy még az Egyesült Államokba is elutazott egy kísérleti kezelésre.

A nyílt levélben Caroline elmagyarázta, hogy mindig is hitt az asszisztált öngyilkosságban, és azért döntött így, mert a sérülése megakadályozta azokban a dolgokban, amiket szeretett. Azt írta, mindig is az adrenalin és a spontaneitás éltették, de a sérülés emiatt ez már nem volt lehetséges, ugyanakkor független és erős akaratú személyként nehezére esett segítséget kérni, illetve elfogadni másoktól.

„Soha nem értettem a társadalom megszállottságát a lehető leghosszabb élettel kapcsolatban. Alan Watts, egy ismert filozófus azt mondta: Inkább legyen egy rövid életem, ami azzal telik, amit szeretek, mint egy hosszú, nyomorúságosan eltöltött életem.

Az asszisztált öngyilkosság mindig is olyasmi volt, amiben hittem, és mindig is azt mondtam, hogy ha bármi történne velem, és olyan helyzetbe kerülnék, hogy nem élvezhetem azt az életminőséget, amit szeretnék, akkor ezt az utat választanám. Nem fogok hazudni, soha nem gondoltam volna, hogy ez meg is valósul, de most itt vagyunk” – állt a levélben.

„Folytathatnám, de úgy döntöttem, hogy ez a legjobb út a számomra. Senki sem értheti meg igazán, min kell keresztülmennem. A legnagyobb tiszteletem mindenkinek, aki nem csak folytatni tudja az életét egy sérülés után, de nagyszerűen is boldogul” – tette hozzá.

A gerincvelő-sérülések a mozgás vagy az érzékelés elvesztését, a bél- és hólyagszabályozás elvesztését okozhatják, és görcsöket is kiválthatnak. Ugyanakkor a sérülés a termékenységre is hatással lehet, és Caroline mindig is szeretett volna édesanya lenni.

„Sok új kezelés létezik, és a fejlemények izgalmasak. Mindenki más érdekében remélem, hogy ez továbbra is így folytatódik, hogy az én jövőbeli kilátásaim ne legyenek ugyanazok mindenki számára. A törött hátat hamarosan ugyanúgy kezelhetik, mint a törött kart. De én nem ezt az életet akarom” – jelentette ki utolsó üzenetében.

„Annyi szeretetet kaptam annyi embertől az elmúlt években. Csak azt kívánom, bárcsak a szeretet helyrehozhatná, vagy akár elviselhetővé tehetné ezt, de nem tudja. Egy tulajdonság, ami korábban az erősségem volt, most a bukásom lett. Annyira makacs és eltökélt vagyok, mindenben jónak kell lennem, amit csinálok, és ha nem, akkor becsapom az ajtókat.” – folytatta az érvelését Caroline.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek