KuriózumCarl Jung szerint: „Ha legalább 4 tulajdonság jellemez az alábbiak közül, akkor...

Carl Jung szerint: „Ha legalább 4 tulajdonság jellemez az alábbiak közül, akkor a világ legritkább személyiségei közé tartozol!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Carl Jung, a XX. század egyik legvitatottabb pszichoanalitikusa, aki létrehozta az INFJ fogalmát. A tudós meg volt győződve arról, hogy az INFJ egyének, introvertáltak, intuitívak, érzelmesek és kritikusok, azaz a világ leggazdagabb személyiségei.

Napjainkban ez az elmélet hatalmas népszerűségnek örvend nyugaton. Ebben a tekintetben bemutatunk egy sor jellegzetes, Jung által megfogalmazott tulajdonságot, melyek szerinte meghatározzák az INFJ személyiséget.

Ha közülük legalább négy jellemez téged, nagy esély van arra, hogy te vagy az egyik legkiválóbb ember a bolygón.

1. Ezek az emberek mindig készek arra, hogy keményen dolgozzanak, céljaik elérése érdekében. Tisztában vannak azzal, hogy a célhoz nem vezetnek rövid utak, ugyanakkor lazítani is tudnak, ha elvégezték a feladataikat.

2. Mindig hallgatnak a belső hangra, és soha nem adják ki a döntés jogát a kezükből. Tisztában vannak, hogy az igazság a lelkükben lakozik.

3. Nincs szükségük sok barátra, hiszen nem viselik el a felszínes kapcsolatokat. Számukra az érzelmi kötődés a fontos, ezért megválogatják barátaikat.

4. Rendkívül empatikus személyiségek, és érzékenyek a körülöttük lévők problémáira.

5. Köszönhetően jó megérzéseiknek és empátiájuknak, nagyon hamar felfedik a hazugságokat és a hamis embereket.

6. Mivel belső érzékenységük elképesztő, gyakran találunk közöttük művészeket. Ők másképp látják a körülöttünk lévő világot és ezt ki is fejezik alkotásaik révén.

7. Nem szeretnek vezető személyiségek lenni, de ha mégis megbízzák őket, teljes odaadással végzik a rájuk bízott munkát, igazi példaképpé válva mások számára.

8. Nem rettenek vissza semmitől. Nem félnek a problémáktól, hiszen tisztában vannak, hogy rendkívüli nyugalmuknak köszönhetően képesek lesznek megbirkózni minden veszéllyel.

9. Ezek az emberek megválogatják, hogy mire pazarolják belső megérzéseiket és energiájukat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek