Kuriózum„Bűnt követtem el, hogy kirúgtam a házból a fiamat és várandós barátnőjét,...

„Bűnt követtem el, hogy kirúgtam a házból a fiamat és várandós barátnőjét, ha ő a biológiai apját favorizálja?”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Csak akkor tudod meg, mekkora felelősséget vállaltál, amikor gyereked lesz. Szülőnek lenni ugyanis a legcsodálatosabb, de egyben a legnehezebb dolog is, és nemcsak a nevelés szempontjából, hanem a meghozott döntések miatt is, melyeket az ő érdekében hozol.

A szülői feladatkör és felelősségérzet nem szűnik meg akkor sem, ha a gyermek már felnő, sőt! Akkor lesz csak igazán nehéz megbirkózni a kihívásokkal, amikor a csemeték már kinőtték a fészket, de még mindig borsot törnek az orrunk alá.

Egy apa a Reddit-en tette fel a kérdést, hogy vajon hibázott-e, amikor úgy döntött, hogy kilakoltatja 20 éves fiát és terhes barátnőjét a házból. El is magyarázza, mi vezetett idáig. A névtelen szülő azt állítja, a fiú a biológiai apja felé húz, őt pedig kiközösíti, és ő ezt nem fogja eltűrni.

Amikor a fia 10 éves volt, az apa rájött, hogy a felesége megcsalja őt, ezért úgy döntött, apasági vizsgálatot végeztet minden gyermekén. A tesztek kimutatták, hogy a fia nem az övé. Ez fájt a férfinak, de attól még ugyanúgy bánt a fiúval, mint addig, és rávette az anyát, hogy ne mondja el az igazat a gyermeknek.

Amikor a fiú 18 éves lett, az anya felfedte a titkot, és mesélt a gyermeknek a biológiai apjáról, akivel a fiú aztán elkezdett kapcsolatot építeni. Ez felzaklatta a posztolót, és úgy érezte, ez számára túl sok. Most pedig kilakoltatja a fiát, és lényegében teljesen ki akarja zárni őt az életéből. Ráadásul velük lakik a fiú terhes barátnője is, akinek ilyen formában szintén mennie kell.

„Nos, a fiam kapcsolata a bio-apjával nagyon felpörgött. Az érzelmek és minden nemrég csúcsosodott ki, a babaváró ünnepségen, ahol megajándékozta a bio-apját egy pólóval, amire az volt írva, hogy nagypapa. Ráadásul időnként elkezdett a keresztnevemen szólítani, még a többi gyerekünk előtt is. Valahogy egyértelművé tette számomra, hogy a biológiai fontosabb, mint az, aki felnevelte őt” – magyarázta a férfi.

Mivel a fia egyértelmű jeleket adott számára, hogy kitaszítja őt, az apa lépéseket tett, hogy megvédje az érzéseit.

„Így ahelyett, hogy ajándékot adtam volna nekik a babaköszöntőre, gyorsan összeállítottam egy 30 napos kilakoltatási értesítést, miután gyorsan felhívtam az ügyvédemet, és ezzel helyettesítettem az ajándékomat. Egyszerűen elegem van a tiszteletlenségből… de úgy tűnik, ő nem látta előre, mert teljesen vakvágányra került” – tette hozzá a sértett szülő.

A felhasználók nem haboztak elmondani a férfinak a véleményüket a helyzetről: szerintük itt mindenki hibás.

A gyermek több tiszteletet kellett volna tanúsítson az apja felé, aki sajátjaként nevelte és szerette őt, az apának pedig többet kellett volna kommunikálnia a gyermekével, hogy a dolgok ne fajulhassanak el ennyire.

Voltak, akik szerint az apa túl kemény volt, és a fiú sértegetése talán nem is volt szándékos.

„Tudja egyáltalán, hogy fáj neked, hogy már nem apának szólít? A tettei érzéketlenek voltak, de lehet, hogy nem is tudott róla. De egy kilakoltatási felszólítás kézbesítése egy babaköszöntő alatt? Egy világjárvány alatt? Úgy tűnik, a lehető legdrámaibb időpontot választottad, hogy tönkretedd ennek az embernek az életét. Tényleg a fiadként tekintesz rá, miközben hajlandó vagy ilyesmire?” – rótta fel az egyik.

Míg mások teljesen igazat adtak a férfinak. „A fia tettei NEM voltak finomkodóak, és már nem gyerek. Ez egy 20 éves férfi, aki hamarosan maga is apa lesz” – érvelt valaki.

Kilakoltatni egy gyermeket a családi otthonból, törvényesen, egyébként nehéz eljárás, és vannak államok, ahol nem is lehetséges. New Yorkban például a gyermekek 21 éves korukig továbbra is kaphatnak gyermektartást, hiába nagykorúak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek