KuriózumBrüsszel az első város, ahol zárolták a 5G bevezetését, mert káros lehet...

Brüsszel az első város, ahol zárolták a 5G bevezetését, mert káros lehet az egészségre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Brüsszel az első város, amely egészségügyi kockázata miatt ellenzi az 5G technológia használatát!

A The Brussels Times írása szerint, az 5G sebességű vezeték nélküli internetes szolgáltatásra vonatkozó kísérleti projektet Brüsszel megszakította a város polgárainak egészsége védelmében.

Júliusban a kormány megállapodást kötött három távközlési szolgáltatóval, akik elkötelezték magukat a szigorú sugárzási szabványok csökkentésére Brüsszel városában. A regionális hatóságok szerint azonban jelenleg nem lehetséges a szolgáltatást nyújtó antennák által generált sugárzás mennyiségének a pontos megállapítása.

„Nem tudom ösztönözni az ilyen technológiát, ha a polgárokat védő sugárzási szabványokat nem tartják tiszteletben, 5G-vel vagy anélkül” – mondta Céline Fremault, az ország környezetvédelmi minisztere.

„A brüsszeli lakosok nem kísérleti nyulak, akik feláldoznák egészségüket a profit érdekében!” – tette hozzá a miniszter.

Ez a kísérleti projekt nem működik a jelenlegi sugárzási szabványok szerint, és a regionális környezetvédelmi miniszter azt mondta, hogy egyáltalán nem szándékszik kivételt tenni az 5G esetében sem. Brüsszel térségében szigorú szabályok vonatkoznak a megengedett sugárzási szintre, olyannyira, hogy még a 4G sebességű internet okozta sugárzás is sokáig vita tárgyát képezte.

A múlt héten a regionális belga kormányok ismételten nem jutottak megállapodásra az 5G engedélyével kapcsolatosan, így a projekt irányítása a következő ügyvezető feladata lesz, – mondta Philippe De Backer kommunikációs miniszter a múlt héten.

Az 5G technológia mobil adatátvitelt biztosít nagyobb mennyiségben és nagyobb sebességgel. Az azonnali alkalmazás nagy sebességű wi-fi hozzáférést tenne lehetővé. Ezen technológia megvalósításának célja az lenne, hogy összekapcsolja az önálló robotokat, a drónokat, a vezető nélküli gépeket és egyéb intelligens eszközöket, melyek egy „dolgok internetje” (the Internet of things) rendszert alkotnának.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek