HolotropikumBrokkoli – a zöldség, mely megvéd a daganatos betegségektől

Brokkoli – a zöldség, mely megvéd a daganatos betegségektől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy angliai kutatás során, az emlőrákban szenvedő nőket olyan gyógymódnak vetették alá, amelynek hatóanyaga megegyezik a brokkoliban lévő elemekkel. A tudósok ugyanis megállapították, a zöldségben lévő összetevők képesek megnövelni az emlő szöveteit védelmező enzimek számát.

A szakembereknek sikerült kivonni a brokkoliból a szulforafán (sulforaphane) nevű hatóanyagot, amelyet gyógyszer formájában adtak be a mellrákos betegeknek.

A tudósok abból a közismert tényből indultak ki, hogy a rózsás zöldségeket mindig is a köszvény és a rák ellenszereként tartották, azonban az még ismeretlen számukra, hogy az ezekben rejlő hatóanyagok miként fejtik ki hatásukat a szervezetben.

Maria Traka, a kutatás vezetője úgy vélekedett, a szulforafán molekula igen fontosnak bizonyul, mivel hozzásegíti a szervezetet az egyensúly megtartásához – ami az antioxidánsokat illeti. Ezek alapvetőek a rák megelőzésében.

Amennyiben hiszünk a szakemberek állításainak, el kellene fogyasztanunk legalább 3–4 adag brokkolit, egy hét alatt. Első hallásra nehéznek tűnhet, éppen ezért kevesebb porcióval – két adaggal – is kezdhetjük a kúrát, hetente.

A rózsás zöldségekben megtalálható még a glukorafanin is, az anyag, amely serkenti a szulforafán felszívódását. A kettőjük hatása nem más, mint a megkárosodott sejtek rossz irányba való fejlődésének a meggátlása. Mi több, ezek olyan enzimek termelődésének is kedveznek, amelyek hatására a szervezet képes kiüríteni a vérből a rákos testecskéket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek