BlogBoldoggá tesz a férjed? Frappáns választ adott erre a kérdésre a feleség!

Boldoggá tesz a férjed? Frappáns választ adott erre a kérdésre a feleség!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olvasd el ezt az interneten terjedő, népszerű történetet, amelyből nők és férfiak is sokat tanulhatnak.

A férjed boldoggá tesz?

Az amerikai Fresno Pacific Egyetemen zajló szemináriumon az egyik előadó megkérdezett egy nőt, hogy boldoggá teszi-e a férje őt. A nő mellett ült a férj is, aki magabiztosnak tűnt, mivel úgy gondolta, hogy a felesége biztosan igennel felel, mert tényleg úgy gondolta, hogy odafigyel a párjára, és arra, hogy minden nap mosolyt csaljon az arcára.

A feleség azonban azt válaszolta, hogy: “Nem, a férjem nem tesz engem boldoggá.”

A férfi elképedve hallgatta felesége további mondanivalóját.

“A férjem sosem tett és sosem fog boldoggá tenni. Én magam vagyok boldog. Az, hogy én boldog vagyok, vagy sem, nem tőle, hanem tőlem függ. Én minden pillanatban úgy döntök, hogy a boldogságot választom, mert ha a boldogságom egy másik személytől függne, akkor komoly gondban lennék.

Minden dolog az életben állandó változáson megy keresztül. Változnak az emberek, egyik nap valaki még szegény, másnap meg gazdaggá válik, egyik nap valaki még kövér, majd pár hét múlva bomba formába kerül. Ma ez az ember a főnököm, holnap meg valaki más lesz. És a sort még lehetne folytatni.

Azonban nekem úgy kell döntenem, hogy a boldogságot választom, bármi is történjék az életemben. Akkor is, ha otthon ülök, akkor is ha kimegyek a városba, akkor is ha kevés a pénzem, akkor is ha több van belőle. Házas vagyok és boldog, de mikor egyedülálló voltam, akkor is boldog voltam, mert magamért tettem mindent. Boldognak lenni akkor kell igazán, mikor az ember élete körül kezdenek gyülekezni a sötét felhők. Mikor segítek valakinek, igyekszem megtalálni abban a boldogságot, mikor kiállok valaki mellett, akkor is a boldogság vezérel.

Azért szeretem az életem, mert úgy döntöttem, hogy boldog leszek, és nem azért, mert nekem könnyebben megy, mint másoknak. Ezért mondom a férjemnek is, hogy legyen szabad, ne az én boldogságommal törődjön, mert ha őt a szabadság teszi boldoggá, akkor attól én is az vagyok.”

A férje könnyektől meghatódva felállt, átölelte a feleségét, és megtapsolta. Az egész előadóterem is állva tapsolt az okos és őszinte nőnek, aki mindenki szemét felnyitotta, hogy a boldognak lenni egy döntés és a lehetőség mindenki számára adva van, hogy az élete valóban BOLDOG legyen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek