KuriózumBiztos el fog hagyni, megcsal, visszautasít, nemet mond - Így szabadulj meg...

Biztos el fog hagyni, megcsal, visszautasít, nemet mond – Így szabadulj meg az elutasítástól való félelmedtől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagyon sokan félnek attól, hogy egy fontos helyzetben visszautasítást kapnak kollégától, főnöktől, baráttól vagy éppen életük szerelmétől! A rettegés megkeseríti az életünket, visszahúz, és korlátokat állít a szabad cselekvés útja elé.

Állandóan ott kattog benned a belső hang: biztos el fog hagyni, megcsal, visszautasít, nemet mond? Itt az ideje, hogy stabil alapokra helyezd az énképed, és az önértékelésed, így meg tudsz szabadulni az állandó rettegéstől!

Azonosítsd a szorongás forrását

Tudj meg minél többet a múltadról, gyerekkorodról, így könnyebben le tudsz ásni majd a problémák gyökeréig. Mivel bántottak meg kisgyerek korodban annyira, hogy elveszítetted az emberekben vetett hited, és még most is rettegsz? Miért nem érzed magad biztonságban, miért küzdesz önbizalomhiánnyal? Ezenkívül higgadtan vizsgáld át a jelenlegi kapcsolataid, és máris sokkal nyugodtabbnak fogod érezni magad.

Az önbecsülés az érzelmi stabilitás kulcsa

Kristin Neff szerint az érzelmi stabilitás megtartásához a legfontosabb, hogy együtt érez önmagaddal. Hagyj fel az önostorozással, légy magabiztosabb! Az önmagad kiértékelése, állandó elemzése, megbélyegzése, kritizálása nagyban roncsolja az önbizalmad. A hibáik és tökéletlenségeik iránt együttérzést mutató emberek jobban érzik magukat azoknál, akik állandóan ítéletet mondanak önmagukról.

3 hasznos tanács, melyet már mától elkezdhetsz gyakorolni!

Légy jó önmagadhoz!

Úgy bánj magaddal, akár egy újszülöttel, szeresd, és csodáld magad, ne ítélkezz, kritizálj, ne terheld magad lelkiismeret-furdalást keltő gondolatokkal. A legnehezebb helyzetekben is fordulj magadhoz szeretettel, akkor is, ha hibáztál. Légy önmagad legjobb barátja, te vagy az egyetlen személy aki mindig ott van melletted, bármi is történjen. Légy a legfontosabb önmagad számára, gondolatban öleld át magad szeretettel.

Élj tudatos életet!

Tudatosítsd magadban, hogy életed minden pillanata, akár negatív, akár pozitív, szükséges a kiteljesedéshez. Ne terheld magad negatív gondolatokkal, hiszen ezekkel táplálod és tartod fent a félelmeidet. Fordulj önmagadhoz egy szelídebb, elfogadóbb gondolkodással, és hagyd, hogy a negatív gondolatok eloszoljanak, akárcsak a felhők az égen. Lebegj velük, csak add át magad a jelen pillanatnak. Szemlélődj és lélegezz! A lélegzeted az egyetlen, ami hozzásegít abban, hogy megmaradj a jelenben, és ne a múlton vagy a jövőn rágódj.

Fogadd el a körülötted levőket!

Fogadd el, hogy mindannyian azért vagyunk a Földön, hogy egy kiteljesedett, boldogabb életet éljünk. Ha arra gondolsz, hogy soha, semmilyen körülmények között nem vagy egyedül, és mindig van megoldás a legnehezebbnek tűnő helyzetekben is, akkor félelmeid elmúlnak. Tudd, hogy mindenkinek megvannak a maga problémái, éppen ezért próbálj meg a lehető legszeretőbb segítő odaadással fordulni embertársaid felé. Az akadályok bizonyos helyzetekben elkerülhetetlenek, de a nehézségek által leszel egyre erősebb.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek