KuriózumBenny Hill emberek millióit nevettette meg, mégis egyedül, magányosan hunyt el tévénézés...

Benny Hill emberek millióit nevettette meg, mégis egyedül, magányosan hunyt el tévénézés közben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Emberek millióit nevettette meg, de élete szomorú véget ért. Az ismert brit humorista és előadóművész 1992. április 20-án, egyedül halt meg.

Benny Hill minden idők legnagyobb angol humoristájaként vonult be a történelembe. Az élete szomorú és magányos volt, teljes ellentéte annak, amit a képernyőn láttunk. Több mint 40 éven át megnevettette az embereket.

A néhai színész egész pályafutása során figyelemre méltó sikert aratott a híres The Benny Hill Show-val. A produkcióban gyakran pikáns szkeccseket mutattak be, előszeretettel ábrázolva a kissé nőies öregembert. Ez nemcsak a szakmai területen, hanem a magánéletében is megmutatkozott. A kritikusok úgy vélik, hogy a néhai színész mindig számos, főleg vidéki nők karjaiban talált vigaszt.

Benny Hill Dél-Angliában született 1924. január 21-én, Alfred Hill és Helen Cave gyermekeként. Apja és nagyapja, Henry Hill is dolgozott egy időben cirkuszi bohócként. A második világháború alatt a brit hadseregben is szolgált, sofőr és szerelő volt, és ott volt a normandiai partraszállásnál.

A háború után dolgozott tejesemberként, eladóként, majd amatőr színész lett belőle. 1949-ben debütált a televízióban, 1955-ben kapta meg első saját televíziós show-ját a BBC-nél.

A nagy áttörés 1969-ben érkezett az életébe, amikor leszerződött a Thames Television csatornához, ahol 20 éven át készítette a The Benny Hill humoros sorozatát, amelyet több mint 100 országban vetítettek, így Magyarországon is, ahol szinkronhangja Gálvölgyi János volt.

A The Benny Hill mesterien alkalmazta a paródia és a pantomim eszköztárát, de számos alkalommal vitt felvételre szexista jeleneteket. Benny Hill nemzetközileg a legkedveltebb humoristák egyike lett, az Egyesült Államokban népszerűbb volt, mint szülőhazájában. Egyik legnagyobb rajongója Michael Jackson volt, aki 1992-ben meg is látogatta, amikor a színész szívinfarktust kapott.

A The Benny Hill shownak 1989-ben lett vége, miután számos kritika érte a nők lenézése miatt. Benny Hill-t a nők egyoldalú, szexista ábrázolásával vádolták, illetve, hogy politikailag nem korrekt, valamint állandóan más nációk kifigurázásával foglalkozik.

A show megszűnése után Benny Hill teljesen visszavonult, 1992. április 20-án magányosan hunyt el otthonában, minden bizonnyal szívinfarktus következtében. Holtestét csak néhány nap után találták meg.

Bár a kamerák előtt mindig boldog oldalát mutatta, a magánéletében magányos volt. Soha nem nősült meg, és bár számos pletyka keringett róla, hogy homoszexuális volna, de ő mindvégig tagadta ezeket az állításokat. Mindig szerényen élt, annak ellenére, hogy számottevő vagyonnal rendelkezett.

Egyik szenvedélye volt az utazás, többször járt Franciaországban, amit azért szeretett, mert ott nem ismerték fel. Kitűnően beszélt franciául, alapszinten németül, olaszul, sőt, még hollandul is tudott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek