Kuriózum"Azt teszem, amit a Biblia mond nekem" - a 107 éves nagymama...

“Azt teszem, amit a Biblia mond nekem” – a 107 éves nagymama megosztotta a hosszú élet titkát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy dél-karolinai nő, aki nemrég ünnepelte a 107. születésnapját, felelevenítette, milyen jelentős történelmi pillanatokat élt át, és azt is elárulta, szerinte mi lehet a hosszú élet titka.

Adell Julie Thompson 1915. október 10-én született Santee városában, Dél-Karolinában. Itt nőtt fel, itt alapított családot, és most idős napjait is itt tölti szerettei körében. Miközben felnőtt, a város és az egész világ hihetetlen változásokon ment keresztül körülötte.

107. születésnapjának megünneplésére a barátok és családtagok születésnapi felvonulást szerveztek Adell tiszteletére. „Nem is álmodtam arról, hogy egyszer 107 éves leszek. De az Úr megkímélt, és igyekszem mindig helyesen cselekedni, hogy az emberek ne beszéljenek rólam” – mondta az idős nő.

Életének több mint 100 éve alatt Adell rengeteg fontos történelmi pillanatnak volt tanúja. Először is, látta, amint szülővárosa drasztikusan megváltozik körülötte. Azt mondja, Santee hatalmasra nőtt az utóbbi években, és néha csak nehezen ismer rá. Fiatalkorában az emberek még lovon és öszvéren jártak, ma pedig már mindenkinek autója van.

Adell Elloree-ban járt iskolába, majd az 1930-as években helyettesítő tanítónőként kezdett dolgozni. 1940-ben ment hozzá néhai férjéhez, Eddie Thompshoz. Három gyereke, hat unokája, tizennégy dédunokája és három ükunokája született. Ugyanakkor évekig segített négy testvérének, akiknek saját farmjuk volt, kivette a részét a gyapotszedésben, és a házimunkában is.

"Azt teszem, amit a Biblia mond nekem" - a 107 éves nagymama megosztotta a hosszú élet titkát

Ami a fontosabb történelmi eseményeket illeti, Adell többek között tanúja volt az 1929-es gazdasági világválságnak és a második világháborúnak.

A 107 éves nő életében összesen 18 amerikai elnök fordult meg a Fehér Házban, de azt mondja, soha nem hitte, hogy megéri az első színesbőrű elnök megválasztását. „Álmomban sem gondoltam volna, hogy láthatom ezt” – mondta Barack Obama elnökségéről.

Amikor hosszú és teljes életének titkáról kérdezték, az idős nő egyszerű választ adott: „Aszerint élek, amit a Biblia előír” – mondta. Isten és a Biblia tanításainak tulajdonítja hosszú és gyümölcsöző életét, és hálát adott az Úrnak, hogy mindig segített neki megmaradni a helyes úton.

Adell Thompsonhoz hasonlóan egy atlantai nő, Willie Mae Hardy is sok mindent átélt. 1908. március 11-én született, Theodore Roosevelt elnöksége alatt, átélte az első és a második világháborút, a szegregációt majd az amerikai polgárjogi mozgalmat. Hardy, akinek a nagyszülei rabszolgák voltak, általános iskolába járt, amikor kitört az első világháború. A 20-as évei elején aztán férjhez ment, és Atlantába költözött.

2019 augusztusában az akkor 111 éves Hardyt az Amerikai Egyesült Államok egyik legidősebb emberének nyilvánították, és születésnapja alkalmából még Barack Obamától is kapott egy üdvözlőlapot, Michelle Obamával pedig személyesen is találkozhatott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek