A buddhizmusban a „dalai láma” címet jelenleg a spirituális vezető következő reinkarnációjának adományozzák, ugyanis a láma maga választja meg a helyet és annak körülményeit, milyen formában és kiben fog újjászületni. A kereszténységben a reinkarnáció fogalmát törölték, azonban úgy tűnik egy volt orosz forgalmi rendőr minderre fittyet hányva azt állítja, hogy Ő Jézus Krisztus második inkarnációja. Spirituális elveit ás az általa alapított Egyházat ezrek követik…

Az 58 éves Vissarion néven ismert Szergej Anatoljevics Torop Szibériában él, és azt állítja magáról, hogy ő maga bizony Jézus Krisztus második újjászületése. Nagyon sokan hisznek is neki, mostanra pedig már számtalan követőjének egyházat is alapított.

“Ő alapította meg és vezeti az Utolsó Testamentum Egyház néven ismert vallásos vagy szekta mozgalmat, melynek székhelye a szibériai Tajgában van Abakantól keletre, a krasznojarszki térség dél-szibériai Kuraginszk kerületében, Petropavlovka kis településén.” – olvashatjuk Vissarionról a Wikipedián.

Azt állítja, hogy hivatalosan elismert biológiai anyja, neki is, akárcsak Jézusnak, Mária volt. A szibériai vadonban él egy nagy önellátó közösségben, ahol mindent napenergia működtet, és ők maguk termelik meg a vegetáriánus étrendhez szükséges élelmiszereket.

Néhány éve egy kisfilm is világot látott a témával kapcsolatban, melyből többek közt az is kiderült, hogy a férfi régen forgalmi rendőr volt. Az érdekes az, hogy több ezer ember hiszi és vallja, hogy az 58 éves férfi tényleg Jézus Krisztus reinkarnációja, akiről nem mellesleg azt is megtudtuk, hogy két feleségével él együtt.

“Rajongói” leginkább a dél-szibériai falvak lakói, akik szigorú elveket követnek: vegetáriánusok, nem dohányozhatnak, nem ihatnak alkoholt, és a pénz is egy ördögtől való dolog, ami tilos számukra. Vissarion leginkább a reinkarnációról, a vegetarianizmusról és az apokalipszisről tanít.

Sokan hazugnak és csalónak tartják a világban, bár ő maga meg van győződve arról, hogy: “Leteszem azt az alapot, mely megváltoztatja az egész emberiséget”.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.