Meghan és Benjamin Elliott nagyon közel álltak egymáshoz, nemcsak ikertestvérek, hanem a legjobb barátok is voltak. Éppen ezért hihetetlenül sokkoló volt a hír, amikor kiderült, hogy Benjamin egyik este a hálószobájában nyakon szúrta húgát.

Benjamin később vallomásában azt mondta a rendőrségnek, hogy minden bizonnyal alvajárás közben, éjjel 2:30 és 3 óra bement a lánytestvére szobájába, és egy késsel nyakon szúrta. A 17 éves fiú teljesen sokkos állapotba került.

Benjamin pillanatokon belül rájött, hogy nem álmodik, hiszen ott volt a kezében a kés, majd egy párnával próbálta leszorítani a vérző sebet. Majd gyorsan hívta a 911-et, és amíg a mentők a helyszínre érkeztek, próbálta követni a diszpécser utasításait.

A bírósági feljegyzések szerint hét percig beszélt Benjamin a diszpécserrel, majd szólt a szüleinek, akik rémülten nyitottak be a szobába, a sikoltásukat a telefonon keresztül is lehetett hallani. Benjamin később beismerte, hogy többször is nyakon szúrta húgát, de elmondása szerint alvajárás közben tette.

A részletekből kiderült, hogy a tinédzser nem szenvedett alvászavaroktól, és nem fogyasztott kábítószert vagy alkoholt az esti lefekvés előtt. Benjamint elsőrendű gyilkossággal vádolják a húga meggyilkolásával kapcsolatban.

“A vádlott kijelentette, hogy miután rájött, hogy nem álmodik, a kést az áldozat mellé tette, felkapcsolta a villanyt a hálószobába, és egy párnával nyomást gyakorolt a sebre. Hét perccel a 911-es hívás után a vádlott felhívja szüleit, akik a háttérben kiabálnak és sírnak” – olvasható egy ügyészi jelentésben.

Az egyik szomszéd, Robert Dawson beszélt az ikrekről, de beismerte, hogy nem nagyon ismerte őket, de úgy tűnt, hogy nagyon közel állnak egymáshoz.

“Együtt szálltak fel a buszra itt az utca végén minden nap, amikor mentek iskolába, és hazafelé is együtt sétáltak. Nagyon ragaszkodtak egymáshoz” – mondta Robert.

Miután Benjamint őrizetbe vették, mentális egészségügyi vizsgálatokat végeznek rajta, hogy ellenőrizzék, valóban nem-e alvajáró.

“Bárki, aki eszméletlen állapotban cselekszik, nincs jogi felelőssége a tetteiért. Csak akkor felelős, ha tudatos mentális állapotban van” – mondta Kenneth Williams, a South Texas College of Law professzora.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.