Az egyre felgyorsuló klímaváltozás miatt számtalan cég küzd azért, hogy tevékenysége során csökkenteni tudja a károsanyag-kibocsájtás mértékét. Ezzel a repülőgépgyártó vállalatok sincsenek másképp, hiszen, mint tudjuk a repülőgépek üzemanyaga is nagyban károsítja a környezetet.

És itt jön a képbe a legújabb fejlesztés, a V-alakú repülőgép. A koncepció ötlete a híres V-alakú Gibson gitár mintájára jött létre, és a legújabb hírek szerint akár már az év vége fele is piacra kerülhet.

A formabontó repülőgépet a holland Delft Egyetem kutatói fejlesztették ki és terveik szerint pár éven belül már ilyen repülőkkel repdeshetünk a világ különböző pontjaira. Az új repülőgép abban tér el a hagyományostól, hogy az utasok a szárnyrészben kapnak helyet, így ezt az eddig ki nem használt területet is hasznosítani tudják.

Peter Vink, a projekt vezetője elmondta, hogy rendkívül izgalmas lehetőségeket tartogat az új fejlesztés, és sokkal kényelmesebb utazást ígér az utasoknak, ráadásul a V-alakban kialakított repülőgép állítólag kevesebb üzemanyagot fog fogyasztani.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében született V-alakú repülőgép várhatólag 2019 októberében kerül tesztelésre, és ha minden jól megy pár éven belül akár mi magunk is kipróbálhatjuk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.