KuriózumAz ügyészek '100%-ig meg vannak győződve' arról, hogy megoldották Madeleine McCann ügyét

Az ügyészek ‘100%-ig meg vannak győződve’ arról, hogy megoldották Madeleine McCann ügyét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ügyészség szerint szinte teljességgel bizonyos, hogy a Madeleine McCann  nevéhez fűződő bűntény elkövetője nem más, mint Christian Brueckner, aki jelenleg is Németországban ül pedofília vádjával.

Hans Christian Wolters ügyész szinte 100%-ig biztos abban, hogy a német pedofil, Christian Brueckner rabolta el a kislányt, sőt, az ügyész még ezen megállapítás bizonyítékait is megerősítette. Wolters nyilatkozata szerint nincsenek videóanyagok arra vonatkozóan, hogy az eltűnésekor 3 éves brit kislányt Brueckner gyilkolta volna meg, sőt a 2007-ben elkövetett gyerekrablás után a hatóságok semmilyen Bruecknertől származó DNS-t nem találtak a helyszínen, ennek ellenére Mr. Wolters váltig állítja, hogy a német pedofil állhat a tragédia mögött.

„Biztosan állíthatjuk, hogy meg van az ember, aki megölte kislányukat. És remélem a jövő évben pontot tehetünk az ügy végére” – mondta Mr Wolters a McCann szülőknek.

Fotó: ITV

Év elején a szülők még abban reménykedtek, hogy a kislány még életben van, és hogy van esélyük még megtalálni, annak ellenére, hogy 2020 elején kiszivárgott az esetleges elkövető személye, a szülők nem adták fel a reményt – írja a DailyStar.

„Sosem adjuk fel, hogy élve rátaláljunk Madeleinere!” – mondták.

A kislány 2007. május 3-án tűnt el egy portugáliai kisvárosból, és a portugál hatóságok azóta is töretlenül folytatták a nyomozást. A család a Praia da Luz nevezetű üdülőtelepen töltötték a néhány napos kiruccanásukat.

Fotó: ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE

Az orvosokként dolgozó szülők azon a napon csupán néhány méterre falatoztak egy mexikói étteremben, amikor a kislány a bérelt apartman környékéről eltűnt. A szülők elmondása szerint felváltva ellenőrizték az apartmanban hagyott gyerekeket, hiszen Madeleinen kívül még két kisgyermek tartózkodott abban a bizonyos szobában, ahonnan a 3 éves kislány eltűnt.

A nyomozás kezdetén készített helyszíni fotók azóta is kétesnek bizonyulnak, mivel ellentmondásosak a tanúk vallomásaival. Sokáig az édesanyát vádolták saját lánya megrendezett elrablásával, de egy biztos, hogy az apartman az egyik legellentmondásosabb bűnügyi helyszín. A hatóságok sokáig nem is biztosították megfelelőképp a helyszínt ezért becslések szerint akár 20 ember járkálhatott szabadon az apartmanban kulcsfontosságú bizonyítékokat tüntetve el örökre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek