Az embereknek gyakran megvan a véleményük az otthonmaradó szülőkről, különösen az anyákról, és azt gondolják, hogy amíg otthon ülnek, nem is csinálnak semmi fontosat.

Az otthonülő anyuka megmutatta, mi mindent tesz otthon, miután a barátja azzal vádolta, hogy nem csinál semmit

Egy édesanya, aki otthon neveli két gyerekét, egy TikTok videóval próbálta megleckéztetni barátját, aki azzal vádolta őt, hogy egész nap nem csinál semmit. A videóval a nő nem várt hírnévre tett szert. Sierra, aki @sierra_not_ciara felhasználónéven van jelen a közösségi médiában, ezzel a videóval akart visszavágni barátjának, és meg akarta mutatni neki, mennyire hasznosak és nem mellesleg fáradtságosak a szülői feladatok.

A videóban a napi rutinját mutatja be otthonülő anyukaként. „Csak szeretném megbecsülve érezni magamat. Annyi minden van, amit még csak bele sem vettem a videóba.” – olvasható a leírásban.

A videó elején a kétgyerekes édesanya elmondja, hogy a barátja azzal vádolta meg őt, hogy egész nap semmit sem csinál, miközben a férfi dolgozik. Ezután bemutatja, hogy gondoskodik egész nap a gyerekekről, és végzi el közben a házimunkát is. A kisgyerekek állandó figyelmet követelnek a szüleiktől, ezért Sierrának úgy kell megoldania a takarítást, mosást és egyéb házimunkát, hogy közben rájuk is állandóan figyel.

A gyerekek fürdetése, felöltöztetése és megetetése további elvégzendő feladatok a mindennapos tevékenységek mellett. A videó végén elmagyarázta, hogy általában üzenetet szokott írni a barátjának, hogy megkérdezze, mit szeretne vacsorára, de ezen a bizonyos estén úgy döntött, inkább lazít egy keveset egy pohár ital mellett. Zárógondolatként az anya csalódottságát fejezte ki az olyan férfiak iránt, akik nem becsülik a nőket mindazért a munkáért, amit elvégeznek. Ezzel a videóval meg akarta cáfolni azt a sztereotípiát, hogy az otthonülő szülők egész nap nem csinálnak semmit.

@sierra_not_ciara

I just want to feel appreciated… 😞 so many things I didn’t even record. Tik tok I am 22 stop taking this down for drinking .

♬ Get You The Moon – Timmies

A videó a vártnál sokkal nagyobb visszhangot kapott, több mint 10 millióan látták azt, többeket megbotránkoztatott a férfi viselkedése, és gyűlölködő üzeneteket kezdtek küldeni neki. Végül Sierra kérte a hozzászólókat, hogy hagyjanak fel a „bosszúhadjárattal”. Elmondta, hogy a videót azután készítette, miután összeveszett a barátjával, ezzel akarta levezetni a feszültségét. Azt is hozzátette, hogy a helyzet azóta megváltozott, és most nagyon jó a kapcsolatuk.

Még ha csak pillanatnyi felindulásból is, de Sierra a videójával fontos témát érintett, és elindított egy kommunikációs folyamatot, ami minden otthonmaradó szülőt érint. Tavaly egy másik édesanya, Bridgette Anne, is megosztott egy videót, amelyben az otthonmaradó szülőkkel kapcsolatos téves elképzeléseket vitatta meg.

„Mindenki úgy gondolja, hogy teljes állású anyának lenni könnyű. De fenemód magányos és nyomasztó dolog.” – mondta. Ezután azokról a dolgokról beszélt, amivel mások, akik nincsenek ugyanebben a helyzetben, nincsenek tisztában. „Elfelejted, mit jelent vagy milyen érzés egyénnek lenni; mert a teljes léted a gyerek körül forog. A legtöbbünknek még abban a luxusban sincs részünk, hogy nyugodtan sírjunk, mert amikor összetörünk, az emberek azonnal megkérdőjeleznek minket.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.