UtazásAz ősz legszínesebb városai

Az ősz legszínesebb városai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amint beköszön az ősz megsárgulnak a falevelek és az égbolt szürkébe öltözik. Rátelepszik az elmúlás évszakának baljós, sejtelmes és hideg leple. Azon kevés pillanatokban, mikor a nap sugarai áthatolnak a vastag esőköpenyen egy csodálatos és színes világ terül elénk, megelevenítve minden elképzelhető és elképzelhetetlen színbe öltözött álmunkat.

Sajnos az idő ritkán kedvez ezeknek a pillanat-gyöngyöknek, ezért egy, ebben az évszakban, tündöklő úti cél megfelelő választás lehet hangulatunk felpörgetésére.

Rengeteg olyan hely van a földön, ahol az ősz első lehulló levelével kezdetét veszi a fesztiválok és különböző ünnepséges sora.

Összegyűjtöttük a legszebb, legérdekesebb és leginkább hangulatjavító helyeket, melyek biztosan kimozdítanak majd mindenkit az őszi lehangoltságból.

Fotó: becky becks
Fotó: becky becks

Hong Kong

Szeptemberben szokták megtartani a Hold Ünnepét Hong Kongban. A színek nagyszerű keveredése több mint egy héten át tart, a magával ragadó hangulattal együtt.

amsterdam

Amszterdam

A híre holland város ősszel, csatornájával és borostyán színű lehulló leveleivel feledhetetlen élményt nyújt az oda látogatók számára.

Fotó: gLangille
Fotó: gLangille

Cape Breton sziget

Az Új Skócia partjait átszelő út az utazók álma, főleg ha az ember Kanada legszebb őszi színeire kíváncsi.

jaipur

Jaipur

Amennyiben november 3-a előtt eljutsz Indiába, akkor pont a Diwali vagy „a fények ünnepének” kellős közepébe csöppensz. India amúgy is folyamatos támadást indít az emberi érzékszervek ellen, de az ősz szemet gyönyörködtető színei mellett fényeivel is elkápráztatja az oda látogató turistákat.

Fotó: Rick Cooper
Fotó: Rick Cooper

Chianti régió

Ki ne vágyna, főleg ősszel, Toszkána lenyűgöző tájaira. Az ősz kellemes fuvallatai, a színek kavalkádja mellett élvezhetjük a kiváló ételeket és borokat is.

Fotó: Patrick
Fotó: Patrick

New England

Az ősz kedvelői számára az Államok eme régiója kiemelkedő úti cél lehet. A mélyvörös, kobalt zöld és aranysárga csak néhány a tündöklő színek közül.

Fotó: Trevor Kew
Fotó: Trevor Kew

Nikko

A Japán Kinugawa folyó partján fekvő hely az ősz szerelmeseinek egyik legkedveltebb úti célja. A Tokiótól mindössze 2 órai útra levő helybe azonnal beleszeret az, aki először pillantja meg életében.

Fotó: John Morgan
Fotó: John Morgan

Napa völgy

Kalifornia híres völgye nem csak a borairól híres, hanem az ősz alatti tündökléséről is. Szeptember rubinjaként tündököl a híres borvidék.

Fotó: Daxis
Fotó: Daxis

Párizs

És a kihagyhatatlan francia főváros. Nem számít, hogy tavasz van, nyár, tél vagy éppen ősz, bármikor érdemes meglátogatni. Minden évszak kihoz valami festőit a fények városából.

Fotó: Bro. Jeffrey Pioquinto, SJ
Fotó: Bro. Jeffrey Pioquinto, SJ

Bacolod

Úgy is ismeretes, mint a „mosolyok városa” a Fülöp szigeteken található helység. Októberben tartják a híres maskara fesztiváljukat, vagyis afféle farsangot. A színekben itt sem találhatunk hiányt. Mintha egy mozsárban összekevertük volna a Riói és velencei karnevált.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek