Az orvosok szerint a disznó szalonnája igenis nagyon egészséges!

Úgy néz ki, hogy a szalonnával kapcsolatos, korábban hangoztatott, az egészségre, főként a keringési rendszerre veszélyt jelentő negatív orvosi vélemények lassan megváltoznak, mert manapság egyre több helyről hallani azt, hogy a szalonna bizony egészséges.

Mihaela Bilic nutricionista szerint az elmúlt években nagyon rossz színben tüntették fel a szalonnát, amely viszont tápértékében a lazac húsához, és az olívaolajhoz hasonlít, hiszen tele van egészséges, a szervezet számára szükséges zsírsavakkal.

Főként a mangalica szalonnája egészséges, amelyet érdemes rendszeresen, noha mint minden élelmiszert, mértékkel fogyasztani.

Ezt már olvastad? A sós vízben érlelt szalonna a legízletesebb – puha és illatos!

A szalonna bizonyítottan jó hatással van az egészségre, védi a szívet és a keringési rendszert, de jót tesz az izomzatnak, szöveteknek.

Alkoholfogyasztás esetén megakadályozható a szeszes italok által okozott mérgezés. Emellett az olvasztott zsír mérsékli az ízületi gyulladásokat, főként ha rendszeresen bekenik a beteg fájós testrészeit, és amelyhez egy evőkanál mézet is hozzákevernek.

Ha kíváncsi vagy milyen más gyógyhatása van a szalonnának, olvasd el ezt a cikkünket is!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.