KuriózumAz orvosok azt mondták, 'túl fiatal', hogy mellrákja legyen - esküvője után...

Az orvosok azt mondták, ‘túl fiatal’, hogy mellrákja legyen – esküvője után hunyt el a 31 éves anyuka

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kétgyermekes anya meghalt, miután az orvosok „túl fiatalnak” tartották, ahhoz, hogy mellrákos legyen. Sinead Richards 2019 végén egy csomót tapintott a mellében, majd néhány hónap múlva jelentkezett a háziorvosánál. Az akkor mindössze 29 éves Sinead Richard nem siette el a dolgot, mert valójában nem hitte, hogy ilyen fiatalon mellrákja lehet.

2020 elején ment el először az orvoshoz, aki szinte kizártnak tartotta, hogy ilyen fiatalon ilyen komoly betegsége legyen. Az első vizsgálat alkalmával semmi gyanúra okot adó csomót nem talált.

Valójában a férje, a 33 éves Liam MdDonagh volt az, aki sürgette, hogy minél hamarabb menjen el egy másik vizsgáltra. A legnagyobb döbbenetükre ekkor derült ki, hogy Sineadnak negyedik stádiumú mellrákja van, és az egész testében találtak áttéteket.

Fotó: SWNS

A diagnózisa ellenére Sinead életének legboldogabb napja augusztus 19-e volt, amikor örök hűséget fogadott Liamnek. Már 12 éve együtt voltak, közben két lányuk született, a 7 éves Paige, és a 10 éves Georgie.

Alig egy hónappal az esküvő után borzalmas tragédia történt: Sinead mindössze 31 éves korában, szeptember 10-én meghalt.

“Mindenkinek mosolygott. Nagyon rosszul volt, de ezt valójában nem mutatta ki. Harcolt azért, hogy végigvigye ezt a napot, igazán bátor volt. Csak ennyit akart, hogy a feleségem legyen. Egy csodálatos és kedves ember volt, nagyon nagy hatással volt az életünkre, még ha csak ilyen keveset is lehettünk együtt. Mindenkit szeretett, soha senkire nem mondott egy rossz szót sem. Amikor a kórházban volt sokan nem hitték el, hogy csak 31 éves, és ilyen súlyos betegséggel küzd” – mondta a férj.

A megtört férj arra hívja fel a nők figyelmét, hogy semmilyen jelet ne hagyjanak figyelmen kívül, minél hamarabb látogassanak el az orvoshoz.

“Ha a történetünk még egy embernek segít abban, hogy megelőzze ezt a gyilkos kórt, akkor az már jó. Bárkivel megtörténhet, és sürgetni kell az embereket, hogy járjanak szűrővizsgálatra” – nyilatkozta a gyászoló férj.

Fotó: SWNS

Ismerd fel időben a mellrákot!

– körülbelül minden nyolcadik nőnél mellrákot diagnosztizálnak, a korai felismerés nagy esélyt jelent a gyógyulásra.

– az emlőrák gyakran okoz egyik vagy mindkét emlőben méret vagy formabeli elváltozást.

– általában a csomó jól kitapintható, keményebb, mint maga a mellszövet, de más elváltozásokra is figyelni kell, mint például a nem gyógyuló kiütésekre, vagy a mellbimbó eltorzulására.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek