KuriózumAz orvosok azt mondták, az édesapának mindössze hónapjai lehetnek hátra, ezért megtervezte...

Az orvosok azt mondták, az édesapának mindössze hónapjai lehetnek hátra, ezért megtervezte a saját temetését – De kiderült, hogy tévesen diagnosztizálták

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A skóciai 40 éves Callum Laing kétgyerekes édesapa, akinél 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak, ezért elkezdte tervezni az utolsó hónapjait, mielőtt az orvosok rájöttek, hogy egy ártalmatlan tályogot néztek tumornak.

Callum akkor fordult orvoshoz, amikor márciusban elkezdett erős fejfájásoktól szenvedni. A vizsgálatok kimutattak egy körülbelül narancs nagyságú daganatot a koponyájában, amit 4. stádiumú agydaganatként diagnosztizáltak, és azt mondták a férfinak alig 6 hónapja lehet hátra.

Callum Laing tervezni kezdte élete utolsó hónapjait, sőt, még a temetését is, miközben megpróbálta elfogadni a tényt, hogy nem láthatja felnőni a gyerekeit. Nem sokkal később azonban egy műtét során kiderült, hogy tévedtek, valójában egy tályogot néztek daganatnak, és a férfi némi antibiotikumos kezelés után teljesen felépül majd – írja a Yahoo News.

Callum elmondta, hogy ez a néhány nap volt élete legnagyobb érzelmi hullámvasútja, hiszen a műtét előtti napokban fel kellett készülnie rá, hogy elbúcsúzzon a feleségétől és a fiaitól, és a hír, amit ezután kapott, igazi csodaként hatott.

„Amikor megkaptam a diagnózist, az orvosok azt mondták, lehet, hogy nem érem meg a karácsonyt, és csak arra tudtam gondolni, hogy értékes emlékeket szerezzek a feleségemmel, Vikkivel és a kisfiaimmal, Joey-val és Jeddel, akik még csak 9 és 4 évesek. Szörnyű, mély, süllyedő érzés volt. Azon gondolkoztam, ki fogja őket megtanítani focizni, ha én nem leszek ott. Aztán arra gondoltam, hogy lemaradok a születésnapjaikról és más nagy eseményekről, például a ballagásukról és az esküvőjükről. Ez teljesen összetört. Ezek mind olyan nagy mérföldkövek, amelyeknek örülsz, amikor szülő leszel. És ahogy a gyerekeid idősebbek lesznek, úgy változik a személyiségük, és más emberekké válnak. Rájöttem, hogy nem fogom végignézni, ahogy a fiaim fiatal férfivá válnak, és ezt nagyon nehéz volt feldolgozni. Megijesztett” – idézte fel az édesapa.

Callum elkezdte megtervezni az utolsó hónapokat, amiket a családjával tölthet, sőt, még a saját temetését is, és megkérte a feleségét, hogy a halála után próbáljon meg újra rátalálni a szerelemre.

Fotó: Daily Record

„Azért akartam megbeszélni ezt vele, mert tudtam, hogy azt akarom, hogy boldog legyen. A gondolat, hogy az élete hátralévő részét egyedül tölti, mélységesen elszomorított.”

Arra kérte Vikkit, hogy a hamvai egy részét azon a strandon szórja szét, ahol a szülei minden nap kutyát sétáltatnak, a többit pedig egy olyan helyen, amit a felesége választ ki.

Aztán a műtét mindent megváltoztatott. „Az Edinburgh-i Királyi Kórházban voltam a tumor műtétjére, és mielőtt elaludtam volna, könyörögtem az univerzumnak, hogy legalább egy évet hagyjon még élni. Amikor felébredtem, megkérdeztem az orvosomat, hogy mennyire rossz a helyzet, és abban a pillanatban megfordult, és azt mondta, ezt nem fogom elhinni, de valójában nem daganatról van szó, hanem egy tályogról, és teljesen fel fogok épülni. El sem tudtam hinni. Őszintén a világ legszerencsésebb emberének éreztem magamat” – mondta a férfi.

A megpróbáltatások ellenére Callum elmondta, hogy nem hibáztatja az orvosokat a kezdeti téves diagnózis miatt.

„Amikor közölték velem, hogy túl fogom élni, csak színtiszta eufóriát éreztem. Életem legnagyobb hullámvasútján voltam túl. Egyáltalán nem volt bennem harag, mert még mindig úgy gondolom, hogy mindent ezeknek az orvosoknak köszönhetek. Most kaptam még egy esélyt az életre, és ezt nem fogom természetesnek venni. Nem hiszem, hogy valaha alkoholt fogyasztanék, vagy cigarettáznék ezután. Ez megváltoztatta az egész szemléletemet. Soha nem éreztem magam még ennyire pozitívnak és energikusnak” – magyarázta.

Callum Laing most körülbelül 16-20 hétig tartó antibiotikumos kezelést kap majd, közben pedig adománygyűjtést indított a kórház számára, ahol megműtötték.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek