Margarita Grachyova, a 27 éves orosz nő története, akinek féltékeny férje baltával vágta le a karját, körbejárta az egész világot.

Körülbelül három évvel az őt ért borzasztó támadás után, Margarita egy tévéműsorban mesélte el, hogyan is változott meg az élete.

Margarita elmondta a szomorú esemény részleteit: „A férjem azt mondta, hogy a fiúkat óvodába viszi, engem pedig dolgozni. Azonban engem egy erdőbe vitt el. Bárcsak elveszítettem volna az eszméletemet, hogy ne emlékezhessek arra a szörnyűségre, ami ott történt. Úgy tűnik, hogy kész terve volt. Időben megvette a fejszét és a köteleket. Mindent szándékosan tett. A terv az volt, hogy miután kórházba vitt, a rendőrségre megy, hogy feladja magát.”

Margarita szerint a kapcsolatuk már nem működött, és miután bejelentette, hogy válni szeretne, férje egyre agresszívebb és féltékenyebb lett.

Margarita azt mondja, hogy az orvosoknak nagy nehézségek árán sikerült megmenteniük az egyik kezét, a másikkal pedig már semmit sem tehettek, így e helyett bionikus protézist kapott.

A volt férjet 14 év börtönre ítélték. A nő azonban továbbra is fél, és azt mondja: „Attól tartok, hogy amikor kijut a börtönből, megöl.”

A házasságukból származó két fia nem tud túl sok részletet a történtekről, de már nem apának, hanem „rossz bácsinak” szólítják a volt férjet. Margarita azóta egy másik férfival újjáépítette az életét, és könyvet írt „Boldogan karok nélkül – a szerelem és a szörnyetegség valódi története” címmel.

A könyv nagyon népszerűvé vált az online térben, a családon belüli erőszak áldozatául esett nőknek nyújtott tanácsaiért. Nemrégiben meghívást kapott egy oroszországi tévéadó műsorának műsorvezetői szerepére.

Fotók: Маргарита Грачева/Instagram

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.