GasztroAz olívaolaj – 5 dolog, amit tudnod kell róla

Az olívaolaj – 5 dolog, amit tudnod kell róla

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha az olívaolajról esik szó, a legtöbben közülünk alig tud valami konkrét információt róla! A táplálkozási szakértők azonban úgy döntöttek, most lerántják a leplet erről az olajtípusról, megcáfolva a tévhiteket, és feltárva azon igazságokat, amelyek az egyik legegészségesebb konyhai hozzávalót illetik!

Fotó: photl.com

1. Az olívaolaj színe nem annak a minőségét mutatja

Tévedés azt gondolnod, hogy a sötétebb árnyalatú olaj jobb minőségű vagy sokkal egészségesebb a világos színű kivonatnál, vagy fordítva. Az olaj színét ugyanis az határozza meg, milyen fajtájú olívabogyóból készült az adott termék.

2. Spanyolország a legnagyobb olívaolajgyártó

Habár az olívaolajat Olaszországgal és az olasz konyhával hozzák kapcsolatba, Spanyolország az, amely a legtöbb olívaolajat készíti. A világon termelt olaj majdnem 48 százaléka származik ebből az országból.

3. A „light” megjegyzés a csomagoláson nem más, mint marketingfogás

Ne gondold, hogy az olívaolaj kevesebb kalóriát tartalmaz, csak mert a „light” megjegyzés olvasható a csomagolásán! A olívabogyóból nyert kivonat esetén, ez a megjegyzés kizárólag azt a célt szolgálja, hogy növelje az eladásokat. A kifejezés egyébként arra vonatkozik, hogy az adott termék íze gyengébb a többi hasonló készítménynél.

4. Ha keserű az íze, nem jelenti azt, hogy rossz

Amennyiben kesernyést ízt érzel az olívaolajon, az egyáltalán nem arra utal, hogy rossz lenne, sőt! A szakértők ezt pozitívumnak tekintik, ugyanis intenzívebbé teszi az olíva aromáját.

5. A borsozott olívaolaj magas hőmérsékleteket is kibír

Így igaz. Ha olyan olajat keresnél, ami a sütésnek is ellenáll, válaszd a borsozott fajtát. Nem fogod megbánni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek