KuriózumAz ikrek, akik átverték az orosz büntetési rendszert!

Az ikrek, akik átverték az orosz büntetési rendszert!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nyilvánvalóan az orosz büntetés-végrehajtási rendszer az egyik legszigorúbb a világon, de volt egy ikerpár, aki mindenki eszén túljárt, és átverte a hírhedt orosz börtönt is.

Az ikrek, akik átverték az orosz büntetési rendszert!

Azt követően, hogy egyikük rács mögé került, egy olyan elméletet dolgoztak ki, amely segítségével mindenki eszén túljártak. 1992 volt, és a Szovjetunió bukása utáni időben az őrök egy kicsit fáradtabbak és szétszórtak voltak, mindenkinek szüksége lett volna egy kis pihenőre.

Valószínű ennek is tudható be, hogy a szökési terv jobban alakult, mint azt gondolták volna. Az ikrek pillanatok alatt ruhát cseréltek, így a bebörtönzött Ruslan rövid idő alatt élvezhette a szabadság illatát, és helyette Roman feküdt a vaságyba.

Mit meg nem tesznek egymásért az ikrek, és bizonyos esetben nagyon jól jöhet, ha megszólalásig hasonlítanak egymásra. Ruslant azonban annyira hatalmába kerítette a szabadság, hogy eszébe sem volt visszamenni és cserélni a testvérével, aki önként vállalta a rabságot egy kis időre.

Sőt, mit több még Roman barátnőjét is meggyőzte, hogy meneküljön el vele, és éljenek együtt. Annak ellenére, hogy Roman bevallott mindent, az őrök nem hittek neki, azt gondolták megbolondult, és csak hosszú évek múlva jöttek rá a hatóságok az igazságra.

Roman végül letöltötte Ruslan teljes büntetését, azonban, amikor szabadlábra került az első dolga volt, hogy felkeresse testvérét, és megbosszulja tettét. Moszkvába érve több bűncselekményt követett el, ezért ismét visszakerült a rács mögé, de ezúttal megérdemelten.

A körözés során megint megpróbálták becsapni a hatóságokat, akik ezúttal sokkal szemfülesebbek voltak, és ujjlenyomatot vettek. Mivel Ruslan nem tudott beilleszkedni a társadalomba, és különböző “ügyekbe” keveredett, így őt is börtönbe zárták.

Forrás: BBC

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek