KuriózumAz igaz szerelem sosem hagy el téged. Ha elment, akkor az nem...

Az igaz szerelem sosem hagy el téged. Ha elment, akkor az nem a tied volt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt mondják, az igaz szerelem a sírig elkísér. Bár minden szerelemnek megvannak a hullámvölgyei, az igazi kibír minden próbatételt, és áthidalja a nehézségeket. Ahol két szív találkozik és egybeforr, ott jöhet bármi, úgysem fogják feladni a harcot egymásért. De ha mégis, akkor az a szerelem nem volt az igazi. És ezzel sincs semmi baj. Mert ez még nem a vég.

Fáj az elutasítás, fáj a veszteség és fáj a magány. De ez a fájdalom is szükséges ahhoz, hogy fejlődj, hogy erősebbé válj, hogy tudd, rád egy sokkal szebb jövő vár.

Beleélni magad egy kapcsolatba, beleadni mindent – hiába, mindenkinek egy hatalmas pofon, melyet kiheverni nem egyik napról a másikra fogsz. Váratlan helyzet, váratlan érzések, de mind a változást, az átalakulást idézik benned. Most lapozhatsz, hogy új fejezetet kezdhess az életedben.

Ennek így kellett lennie. Olyan történetet éltél meg, amely sajnos nem arra volt hivatott, hogy örökké tartson. Bár számodra úgy tűnt, ő az igazi, ő mégis úgy döntött, hogy elmegy, mert nem a lelki társad volt, hanem egy lélek, aki ideiglenesen lépett az életedbe. Adj időt magadnak és heverd ki, majd ha készen állsz, akkor lépj tovább, és fogadd el a változást. Mert az igaz szerelem soha nem fog elhagyni téged.

Engedd, hogy az érzelmeid pozitív módon táplálják a szíved. Ez a gyógyulás fontos része – fogadd el mindazt, ami volt, csukd be az ajtót a múlt előtt, és lépj tovább. Haladj tovább az életeddel, és hagyd, hogy az elutasítás érzései vezessenek, tápláljanak és inspiráljanak életed következő fejezetéhez.

Itt az ideje, hogy emlékeztesd magad arra, hogy…

1. Nem baj, ha teszel néhány lépést hátra, hogy meggyógyítsd a szíved. Szeretted őt, fontos volt számodra, de már nem tud jót tenni neked, nem ő az a személy, akinek örökre veled kellene maradnia. Fogadd el ezt, és lépj tovább, hogy meggyógyulhass.

2. Fontos, hogy elengedd azt, amin nem tudsz változtatni. Ez a legnehezebb és legfontosabb pillanat az életben, amikor végre megtalálod az erőt és a bátorságot ahhoz, hogy elengedd azt, amin nem tudsz változtatni – például egy másik ember viselkedését vagy döntéseit (még akkor is, ha fáj).

3. Mondd magadnak, hogy ez még nem a vég. Mert nem az, semmiképp. De úgy fáj, mintha az lenne? Valóban. Ám meg kell tanulnod erőt meríteni e fájdalomból, és elfogadnod a változást, hogy új fejezetet kezdhess az életedben.

4. Vannak dolgok, amiknek másképp kell megtörténniük. Mindennek megvan a maga ideje és helye, és semmi sem történik ok nélkül. Amit a sors igazán neked szánt, az elől nem térhetsz ki. Könnyebben átvészelheted a nehéz pillanatokat, ha a következőket ismétled magadban: „a lelki társam be fog lépni az életembe, és örökre itt marad” – így erőre kapsz, és megteszed az első lépést a neked szánt úton.

5. Néha a földre kell esned ahhoz, hogy újra felállj. Vannak döntések, melyeket mi hozunk meg, és vannak, melyek kész tények elé állítanak bennünket. Nehéz ezutóbbiakat elfogadni, nehéz ezekkel együtt élni. De bár úgy érzed, most mindennek vége, hidd el, még mindig nagyszerű dolgok várnak rád. Fogadd el a sorsod, gyógyítsd meg a lelked, és menj tovább!

6. Sokkal többet érdemelsz. Néha az emberek nem veszik észre azokat a gyönyörű dolgokat, amiket értük teszünk, amíg nem hagyjuk abba. Minél több esélyt adsz, annál több tiszteletet veszítesz. De nem gondolod, hogy ez már elég? Talán nem is az elutasítással van a baj, hanem azzal, hogy túl alacsonyra helyezted a lécet önmagaddal szemben. Többet érdemelsz, jobbat érdemelsz. Megérdemled, hogy olyasvalakivel legyél, aki feltétel nélkül tisztel, megbecsül és szeret. Ezt sose felejtsd el!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek