Ha valaki igazán szeret téged, ha megpróbál megnevettetni, és azt akarja, hogy boldogabb légy, azt jelenti, hogy megpróbálja biztosítani a kapcsolat stabilitását, te pedig tízszer olyan bizakodó leszel, mint azelőtt. Ez egy harmonikus kapcsolat, ahol nincs helye a félelmeknek, bizonytalanságnak és a szomorúságnak.

Ezek egy egészséges párkapcsolat alapelvei.

Mind tudjuk, hogy nem könnyű érzelmileg érett párra találni. Nehéz olyan valakit találni, aki mellett mindig biztonságban érezhetjük magunkat. Olyant, aki soha nem csalna meg, és nem hazudna.

Amikor belépsz egy kapcsolatba, meg kell értened egy nagyon fontos dolgot: a szerelemben nincs helye a határozatlanságnak. A bizonytalan emberek nem tudnak jól működő, tartós kapcsolatot kialakítani.

Ez azt jelenti, hogy neked magadnak is meg kell adnod a partnerednek azt, amit tőle szeretnél kapni. Őszintének kell lenned nem csak vele, de önmagaddal is.

A jól működő kapcsolatokban egyik fél sem habozik önmaga lenni, nem félnek és nem rejtegetnek semmit. Ha félsz megmutatni az igazi arcodat, félsz attól, hogy a párod megtudja, milyen vagy valójában, az rossz jel egy kapcsolatban. De amikor végre elengeded magad, és hagyod, hogy a valódi természeted megnyilvánuljon, akkor kezdődik az igazi varázslat!

Nézzük meg egy kicsit közelebbről, milyen is ez a varázslat:

Egy szerető ember figyelmesen meghallgat.

És nem egyszerűen csak meghallgat, hanem próbál megérteni téged. A megértés fontos része egy kapcsolatnak.

Ez nem azt jelenti, hogy a partnerednek mindennel egyet kell értenie, amit mondasz. Ha valaki igazán szeret téged, akkor ahhoz is van bátorsága, hogy elmondja, ha valamiben nem ért egyet veled. Végül is lehetetlen mindig mindenben egyetérteni.

A kommunikáció a kulcs egy ember elméjéhez és szívéhez. Tanulj meg először hallgatni, csak azután beszélj, és akkor jogosan várhatod el ugyanezt a partneredtől is. Nagyon egyszerűnek tűnik, de sajnos sokan szakítanak amiatt, hogy nem képesek kölcsönösen megérteni egymást.

Nem mindenki tudja, hogy fejezhetné ki az érzéseit. Ez a tanács segíthet, ha javítani próbálsz a kapcsolataidon: próbálj meg nem magadban tartani minden érzést, ami felgyűlt benned. Beszélj a szeretett személlyel arról, ami nem tetszik, ami elszomorít, ami felbosszant.

Nem várhatod el, hogy a párod olvasson a gondolataidban. Ezért nem is lehetsz rá dühös, ha ez nem sikerül neki.

Egy másik tanács: légy mindig kész arra, hogy meghallgasd a partneredet, ha valami panasza van. Nincs is annál szebb ezen a világon, mint amikor két ember együttes erőfeszítéssel próbál dolgozni egy kapcsolaton, hogy a következő szintre léphessenek.

A kommunikáció mellett a sikeres kapcsolat másik kulcsfontosságú eleme a helyes önértékelés.

Csodálatos ember vagy, és nincs szükséged mások megerősítésére ahhoz, hogy ezt tudd. Ha te nem tiszteled önmagadat és a saját igényeidet, akkor mégis honnan kéne tudnod, hogy a partnered mennyire tisztel téged?

Ebben az esetben érdemes figyelni bizonyos jelekre. Például, amikor azt hallod valakitől, hogy nem tudja biztosan, mit érez irántad, és időre van szüksége, az rossz hír.

Ha valaki szeret és tisztel téged, pontosan tudja, mit érez irántad, és nem akarja pazarolni a drága időt.

Ne feledd, hogy senki nem érdemel bizonytalanságon, instabilitáson vagy manipuláción alapuló kapcsolatot. Nyugalom és a stabilitás – ez a két dolog sokkal fontosabb, mint gondolnád.

Senki nem érdemel olyan kapcsolatot, amelyben folyamatosan attól kell rettegnie, hogy a párja váratlanul elhagyhatja. Hol van itt a bizalom? Ez nem egyéb, mint színtiszta manipuláció.

Az érett szerelem akkor jelenik meg az életedben, amikor olyan békét, stabilitást és önbizalmat találsz önmagadban, hogy már semmitől sem félsz.

Ekkor biztos leszel benne, hogy a partnered szeret, és mindig szeretni is fog. Biztosan tudni fogod, hogy tisztel téged, és cserébe te is tiszteled őt.

És ami a legfontosabb: ha igazán érett kapcsolatban vagy, ami kölcsönös szeretetre és tiszteletre épül, semmiképpen ne mondj le róla. Sokan elkövetik ezt a hibát, mert attól tartanak, hogy nem érdemelnek ilyen szerelmet. De ha így teszel, előbb vagy utóbb mindenképpen megbánod majd.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.