Sokan azért járnak énekórára, hogy hivatásos énekessé váljanak, azonban nem mindenkiből lesz végül profi énekes.

Az énektanár teljesíti a haldokló férfi kívánságát, kedvenc dalát énekli el az ágya mellett!

Bernie, egy 46 éves egyedülálló apa úszómedencék takarításával foglalkozott, szabadidejében pedig énektudása tökéletesítése érdekében órákat vett egy Essence nevű énekesnőtől. Régen nagy álma volt, hogy egy saját albumot adjon ki, de végül aztán konkrét lépést nem tett a cél érdekében.

Bernie hangja egyik napról a másikra kezdett romlani, míg nem teljesen elvesztette. A diagnózis szerint ALS betegséggel küzdött, mely az akaratlagosan mozgatható izmok beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával jár. A betegség kezdetén még egy darabig folytatta a leckéket, de a hangja soha nem tért vissza.

Végül felkérte Essence-t, hogy legyen az énekhangja a “Furcsa fiú” című dalához. Essence természetesen teljesítette a kívánságát, és egy teljes zenekarral adta elő a dalt a kórházi ágya mellett. Berni könnyeivel küszködve nézte végig az előadást, majd egy héttel később elhunyt.

Az alábbi videó a megható előadásról készült, egy haldokló ember utolsó kívánságáról.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.