KuriózumAz elektromágneses sugárzás – a technológia sötét oldala

Az elektromágneses sugárzás – a technológia sötét oldala

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hétköznapjainkban állandóan ki vagyunk téve egy erős elektromágneses mező káros hatásainak: mobiltelefon tornyok, wifi-csomópontok, magasfeszültségű vezetékek, televízió, mikrohullámos sütő, és majdnem minden egyes elektromos készülék sugározza őket. Ezek az elektromágneses mezők zavart okoznak az emberi szervezet természetes energia mezejében, ezt a biológiai hatást te is megtapasztalhatod szervezetedben.

elektroszmog

Leegyszerűsítve, az elektromágneses mezők az emberi szemnek láthatatlan hullámok, olyanok, mint a különböző rádiófrekvenciák, amelyek által minden vezeték nélküli technológiai eszköz működik. Mivel a mező mágneses tulajdonságokkal rendelkezik és elektromosan töltött, kölcsönhatásba lép minden tárggyal, ami a mezőben van.

Az emberi test pozitív töltésű, saját, természetes mezeje van, ami kölcsönhatásba lép az ember által létrehozott elektromágneses mezőkkel, így veszélyeztetve egészségünket. Az elektromágneses mezők megzavarják a növekedésben szerepet játszó enzimek működését, a tobozmirigy anyagcseréjét, és a sejtosztódást, így kárt okozva az alvás-ébrenlét ciklusokban, stressz kezelésben, immunrendszerben és a genetikai anyag állományában.

Érdekesség: Milyen lenne, ha látnánk a Wi-Fi hullámokat?

Új betegségek és tünetek jelentek meg, nem minden az elektromágneses mezők káros következményeiként, de tény az, hogy jelentős szerepet játszanak immunrendszerünk lerombolásában. Biztos magad is tapasztaltad már, hogy egy hosszasabb telefonbeszélgetés után, fejfájásod támadt vagy fáradtnak érezted magad. Több tanulmány igazolta, hogy a mobiltelefonok használata hosszútávon összeköthető különböző daganatos megbetegedések megjelenésével (főleg agydaganatok és fültőmirigy daganatok).

Nem az egyszeri használat sodor minket veszélybe, hanem az, hogy folyamatosan kitesszük magunkat magas elektromágneses sugárzásoknak. Szinte lehetetlen minden elektromágneses sugárzást kibocsátó forrás megszüntetése, viszont a minimálisra csökkenthetjük azt, óvintézkedésként pedig áttérhetünk a vezetékes telefonok használatára, kikapcsolhatjuk a wi-fit, ha nem használjuk, és szigorúan bánunk a háztartási elektromos cikkekkel is.

Nemrég megfogalmazódott az elektroszmog és wifi-allergia fogalma, mivel bizonyos emberek kifejezett érzékenységet mutatnak ezekkel a hullámokkal szemben. A tünetek között előfordulhat fejfájás, szédülékenység, émelygés, hányinger, kiütések, székletproblémák, éjszakai ébredés, állandó fáradtság, súlyosabb esetekben szív- és keringési problémák. Az elektroszmog a bennünket körülvevő elektromágneses sugárzások együttese, amely természetes és mesterséges forrásokból is származhat. Természetes források közé tartoznak a villámlások, a különböző meteorológiai jelenségek és a föld mágneses sugárzásai, beleértve a vízereket és az érc teléreket is. De, mesterséges elektroszmogból lényegesen több jut ki a modern kor emberének.

Ha már elektromágnesességről van szó, hallottál a Földelésről?

Persze nem biztosít be az elektromágneses sugárzások ellen, de segít kapcsolatba lépni a föld elektromágneses éltető energiáival. Ez azoknak szól, akik egészségesebbek, energikusabbak, tudatosabbak szeretnének lenni.
A Föld is rendelkezik saját elektromágneses mezővel, amit a földben lévő elektronok mozgása generál, igaz, hogy ez egy alacsony frekvenciájú mező, de földünk egy kimeríthetetlen negatív töltésű elektronforrás. És mindez ingyen. Azt nevezik Földelésnek, amikor közvetlen kapcsolatba kerülsz a föld energiájával, és egy azonnali természetes elektromos energia tölti fel a tested. Ezek az elektronok, amik a bőrödön keresztül a testedbe kerülnek, a legerősebb hatású antioxidánsok, a testedben levő szabadgyököket semlegesítve enyhítik a gyulladást és segítik a sejtek és szövetek regenerálódását.

Ennek eredménye, hogy megújulva, táplálva és gyógyulva érzed magad.  Pont olyan, mint amikor sétálsz egyet a parkban vagy a természetben –azonnal feltöltődsz. És amit tenned kell: mezítláb sétálj vagy tedd a lábad homokba, földre, fűbe legalább 10 percig.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek