OtthonAz egész lakást kitakaríthatjuk a TERMÉSZET segítségével!

Az egész lakást kitakaríthatjuk a TERMÉSZET segítségével!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A természetes tisztítószerek ugyanannyira hatékonyak, mint a kereskedelmi forgalomban található, jól bejáratott tisztítószerek. Az előbbiek nagy előnye, hogy mivel eleve nem tartalmaznak vegyi összetevőket, így a lakásunk nemcsak tiszta, de biztonságos is lesz.

tisztitoszerek

Lássuk a három leggyakrabban használt házi tisztítószert:

Ecet: a legáltalánosabb, és a legtöbb háztartásban használt természetes tisztítószer. Fertőtlenít és oldja a vízkövet, de használhatjuk mosásnál 1:3 arányban, öblítéskor használva pedig rugalmassá teszi a régi kötött ruhát. Megtisztíthatjuk vele a fürdőszobai csaptelepeket, mosdót, fürdőkádat, a mosogatót a konyhában, de festékfoltok eltávolítására és hűtőszekrény takarítására is kiválóan alkalmas. Az ecet a gyümölcsfoltokat is eltávolítja, ablakpucolásra is kiváló, és még a festékszagot is semlegesíti, ha festéskor egy kis edénybe ecetet töltünk.

A szódabikarbóna: a másik népszerű természetes tisztítószer. Edények tisztításakor vegyítsünk össze szódabikarbónát egy kevés vízzel, a kapott masszát használjuk tisztítószernek. Fa, vagy műanyag tisztítására is alkalmas, sóval keverve szagtalanít és fertőtlenít is. A lefolyót is tisztán tartja, ha bizonyos időközönként beleöntünk egy adag szódabikarbónát.

Ha a hűtőszekrénybe, szemetesvödörbe teszünk egy kevés szódabikarbónát, az magába szívja az ételszagokat. Az ezüst újra fényes lesz, ha szódabikarbónás ronggyal töröljük át, de a megsárgult márvány életre kel a szódabikarbóna hatására. Ha szennyeződés égett a vasaló talpára, a szódabikarbóna és a víz keveréke könnyen eltávolítja. Ha szódabikarbónát szórunk az áztató vízbe az a fehér ruhák számára nagyobb fehérséget biztosít.

Citrom: szintén évszázadok óta használják tisztításra a citromot, ami nemcsak, hogy fertőtlenít, de a vízkő ellen is hatásos. A hűtőbeli kellemetlen szagok elűzésére szintén kiváló, ezért tegyünk egy fél citromot az egyik polcra, illetve hűtőtakarításkor facsarjunk citromlevet a vízbe, így fertőtleníthetünk is. Vágódeszkát szintén hatékonyan tisztíthatunk citrommal, így minimálisra csökkenthetjük a szalmonellafertőzés kockázatát. Zsíros szennyeződések esetében a citrom ismét csak kitűnő választás, hisz a citromsav fellazítja a foltokat, amiket sokkal könnyebb lesz eltávolítani. Citromlevet szódabikarbónával keverve kiválóan tisztíthatjuk a mosdókagylót és a csapot, de a kád és a csempe fertőtlenítésére is nagyszerűen alkalmas.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek