Kuriózum„Az édesanyja temetésén kértem meg a barátnőm kezét - úgy éreztem, ez...

„Az édesanyja temetésén kértem meg a barátnőm kezét – úgy éreztem, ez a megfelelő alkalom”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy férfi, aki saját bevallása szerint barátnője édesanyjának temetését tartotta a legalkalmasabb pillanatnak a lánykéréshez, a Reddit-en osztotta meg a történetét, mert kíváncsi volt a felhasználók véleményére – írja a Mirror.co.uk.

A 25 éves férfi bevallotta, hogy barátnője édesanyja soha nem kedvelte őt, és nem hagyta jóvá a kapcsolatukat a köztük lévő 5 éves korkülönbség miatt, de miután már 2 éve jártak, szerette volna megkérni barátnője kezét.

„Már jó ideje terveztem, hogy megkérem a kezét, de sosem találtam meg a megfelelő időpontot” – írta.

„Bárhová is mentünk együtt, a gyűrű, amit vettem, mindig a zsebemben volt, abban a reményben, hogy a megfelelő pillanat csak úgy megtörténik, de sosem történt meg, és azt hiszem, ez azért volt, mert tudtam, hogy az édesanyja hogy érez irántam. Nyilvánvaló volt, hogy az anyja a kis korkülönbségünk miatt nem helyesel engem, és sosem titkolta az irántam érzett ellenszenvét, így kizárt volt, hogy jóváhagyja a házasságunkat” – magyarázta a fórumon megosztott bejegyzésében a férfi.

A nő édesanyjánál közben negyedik stádiumú mellrákot diagnosztizáltak, az állapota gyorsan romlott, és néhány héttel később elhunyt. A férfi pedig úgy döntött, hogy a temetés napján kéri meg barátnője kezét, mindezt azzal indokolva, hogy „az élet túl rövid, és minden percet ki kell használni.”

„Miközben a koporsó mellett álltunk karon fogva a barátnőmmel, lenéztem az édesanyjára, és azt gondoltam magamban: Ma meg fogom kérni a kezét” – mesélte, de elismerte, hogy utólag visszagondolva, talán tényleg nem a legmegfelelőbb pillanatot választotta.

Megvárta, amíg maga a szertartás véget ér, azonban az otthonukban tartott tor alatt félrevonta a barátnőjét, fél térdre ereszkedett, és megkérte a kezét.

A nő visszautasította, és érzéketlennek nevezte, de a férfi úgy érezte, a felháborodása nem volt teljesen jogos: „Ha valami, akkor ez egyfajta metafora lehetett volna, nem igaz? Az anyukája hirtelen halála után ott álltam és megkértem a kezét azzal az érvvel, hogy az élet túl rövid, csak egyszer élünk és a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle. Azt hiszem, megértem, miért gondolta úgy, hogy szemétség volt a részemről, amikor a föld még friss volt az anyja sírján, de őszintén szólva nem tudtam volna jobb pillanatot elképzelni, mert végre megszabadultunk az anyja ítélkezésétől” – magyarázta a férfi, hozzátéve, hogy a barátai szerint is érzéketlenül viselkedett, de ő nem ért egyet ezzel.

„Jó szándékkal kértem meg a kezét, és végül is nem arra vágyik minden lány, hogy feleségül menjen élete szerelméhez?” – írta.

A felhasználók azonban nem értettek egyet a véleményével, és egyértelműen a nőnek adtak igazat. „Szegény lány. Az anyukájának igaza volt a barátjával kapcsolatban. De ő csak akkor látta ezt be, amikor az anyja már nem élt” – írta az egyik hozzászóló.

De mások is egyetértettek abban, hogy a férfi érzéketlenül viselkedett, sőt, többek szerint is úgy tűnt, mintha egyenesen kivárta volna a nő anyjának halálát, és ahelyett, hogy vigaszt és támogatást nyújtott volna a temetésen, úgy fogta fel a dolgot, mintha egyel kevesebb akadály állna az útjában.

„Vicces, hogy azt hiszi, a lány még mindig a barátnője. Ezután garantáltan nem akar tőle semmit. Ez megbocsájthatatlan” – jegyezte meg az egyik válaszadó.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek