KuriózumAz ausztrál házaspár 2,2 millió font értékű házat nyert a lottón, de...

Az ausztrál házaspár 2,2 millió font értékű házat nyert a lottón, de azt mondják, átverték őket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Andrea és Kevin Griffin egy 2,2 millió font értékű otthont nyertek, de sokan kritizálták a házaspárt, miután panaszt tettek, hogy a lottón nyert otthonukból hiányoznak bizonyos luxuscikkek, amik a promóciós anyagban szerepeltek. A lottótársaság tulajdonosa azonban azt állítja, azok a tárgyak csak a promóciós anyag elkészítéséhez voltak a lakásban.

Az ausztráliai Victoriából származó Andrea és Kevin Griffin kezdetben el volt ragadtatva, de pillanatokkal azután, hogy megkapták az ingatlant, azt állították, hogy 52.282,50 font értékben hiányoznak belőle tárgyak, köztük egy futópad és egy borhűtő.

A luxusingatlant Adrian Portelli ingatlanbefektető tavaly novemberben vásárolta meg egy árverésen, egy lakásfelújítással foglalkozó valóságshow-ban, és felajánlotta azt fődíjként LMCT+ nevű lottótársaságánál, ahol az emberek előfizetés fejében kaphatnak meg bizonyos nyereményeket sorsolással – többek között autókat, hajókat és házakat.

A Griffin házaspár már több mint egy éve fizetett tagsági díjat az LMCT+-nál. A legdrágább előfizetések havi 52 font értékűek, de Andrea és Kevin körülbelül 10 dolláros tagsági díjat választottak.

A házaspár arra számított, hogy minden, amit a promóciós videókban láttak, benne lesz a nyereményükben. A korábbi forgatások után hátrahagyott biztonsági kamerák felvételén látható, amint Portelli eltávolítja a házaspár által hiányolt tárgyakat, és Griffinék ezeket a felvételeket használták fel, hogy alátámasszák követeléseiket.

Portelli szerint azonban az említett tárgyak nem szerepeltek a szerződésben, és csak promóciós célra szolgáltak, ezért joga volt eltávolítani azokat.

A befektető egy videót is megosztott, amin az látható, amint a házaspár a kulcsok átvételekor panaszkodik a hiányzó tárgyak miatt, amiért többen elítélték és mohónak nevezték őket.

„Ha az összes bútor nélkül adták volna nekem ezt a házat, akkor is határtalanul boldog lennék” – írta az egyik felhasználó. „Szégyellhetnék magukat. Néhányan még a betevő falatot sem tudják megkeresni. Alázatot kellene tanulniuk” – tette hozzá egy másik válaszadó.

Portelli azt állította, hogy gyalázkodó üzeneteket küldtek neki, amelyekben őt és munkatársait „tolvajoknak” nevezték, de jogi felszólításokat is kaptak.

„Bármit is teszek ezekkel a tárgyakkal, az csak rám tartozik. Akárhol akarom őket felhasználni, akár személyes, akár promóciós célokra, senkinek nincs köze hozzá” – reagált a házaspár támadására Portelli.

Az LMCT+ ellen jelenleg két államban is vizsgálat folyik, miután felmerült, hogy megszegték a szerencsejátékokra vonatkozó törvényeket. A South Australia’s Consumer and Business Services és a Victorian Gambling and Casino Control Commission szintén vizsgálja az ügyet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek