KuriózumAz asztrológiai ok, amiért a hétfő a hét legrosszabb napja

Az asztrológiai ok, amiért a hétfő a hét legrosszabb napja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyes napok könnyebbek, míg mások nehezebbek, de abban majdnem biztosan mindenki egyetért, hogy a hétfő a hét legnehezebb napja – írja a YourTango.com.

Bár ezt könnyű lehet egyszerűen arra fogni, hogy a hétvége után egy hosszú munkahét vár ránk, az asztrológusok szerint ennél több állhat a háttérben.

Az asztrológiában a hét minden napját más bolygó vagy égitest uralja, amelynek specifikus energiái inspirációt vagy éppen kihívásokat tartogathatnak.

  • A hétfőt a Hold uralja
  • A keddet a Mars
  • A szerdát a Merkúr
  • A csütörtököt a Jupiter
  • A pénteket a Vénusz
  • A szombatot Szaturnusz
  • A vasárnapot pedig a Nap

Miért a hétfő a hét legrosszabb napja az asztrológia szerint?

Az asztrológusok szerint ennek magyarázata a Hold energiáiban rejlik. A hold energiája összeköt bennünket mélyebb érzelmeinkkel. Ugyanakkor a Hold helyzete a csillagjegyek közt szintén befolyásolhatja az érzéseinket. A hétfő sokak számára azért olyan megterhelő, mert érzelmi szempontból csúcsokat és mélypontokat egyaránt tapasztalhatunk.

Az asztrológusok szerint a Hold rendkívül összetett égitest, ugyanolyan fontos és talán még erőteljesebb is, mint a Nap.

Az érzelmeink megértése sokszor kihívást jelenthet, és ez néha akár kellemetlen is lehet. A Hold pedig egyedülálló szereppel bír az asztrológiában, aminek köszönhetően sokat tanulhatunk kapcsolatainkról, vágyainkról és szenvedélyeinkről. A hétfő már csak emiatt is nehéz lehet.

A Hold néhány gyakran jegyet vált, és ez megnehezítheti számunkra az egyensúlyozást. Ha a Hold a Halakból a Kosba lép át, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. De ha az Ikrekből a Rákba lép át, az azt jelezheti, hogy szükségünk lehet néhány nap feltöltődésre, mielőtt belépnénk az Oroszlán jegyébe, ami a maga tüzes magabiztosságáról ismert.

Azokat, akik a Rák jegyében születtek, a hétfők még erősebben érinthetik. Ugyanakkor azokra is nagyobb hatással lehet ez a nap, akiknek erős Hold-aspektusok jellemzik az asztrológiai diagramját.

Vasárnap sokkal magabiztosabbnak és kipihentebbnek érezhetjük magukat, hiszen ezt a napot a legélénkebb égitest, a Nap uralja. A legtöbben vasárnaponként töltődnek fel, hogy szembenézzenek a következő héttel.

A keddeket a Mars uralja, így sokkal bátrabbak lehetünk, és úgy érezhetjük, hogy képesek vagyunk magunkhoz ragadni az irányítást.

Amikor ihletet érzünk a kommunikációra, a szerdák aktiválják a kapcsolódási vagy önkifejezési igényünket.

Csütörtökön a Jupiter optimista energiája hat ránk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy nagyokat álmodjunk, és felfedezzük a kalandosabb oldalunkat.

Pénteken jól eshet egy kis kikapcsolódást találni, hiszen ezt a napot a Vénusz uralja. Izgalmas dolgokat vihetünk véghez, és felkészülhetünk a hétvégére.

A Szaturnusz uralta szombaton átgondolhatjuk az elvégzett munkát, és újabb terveket tűzünk ki a következő hétre.

A hétfői napok megadják az alaphangot a következő hétre, így ha kihívásokkal teli napunk van, az elveheti a kedvünket. Ennek ellenére a hétfő a tökéletes alkalom az új kezdeményezésekre.

Végül is minden hónapban új ciklusokat tapasztalunk a fontosabb holdfázisokkal.

A szorongás és más negatív érzések leküzdésére próbálkozz különböző technikákkal, például vezess naplót, meditálj, vagy egyszerűen találj valamit, ami örömet visz a napodba. Rendkívül fontos, hogy olyan dolgokra koncentráljunk, amik jobbá tehetik a hangulatunkat.

Kerüld a stresszt okozó tényezőket, vedd egy kicsit lazábban a dolgokat, és dolgozz a számodra legmegfelelőbb tempóban. A rohanás és a stressz nem fog a javadra válni.

A Hold azt akarja, hogy kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, ezért összpontosíts a harmóniára és légy türelmes.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek